kvindernes kampdag!

Det er næppe gået din næse forbi, at det er kvindernes kampdag i dag. I år fylder den oven i købet 100 år. Jeg må tilstå, at det er længe siden, jeg har stået med hævet skilt og demonstreret for denne sag. 

Måske mangler jeg at mærke urimeligheden i at være kvinde sådan helt ind til benet. Og det til trods for, at jeg efterhånden har mange års erfaring på arbejdsmarkedet. 

Jeg startede med at tjene mine første penge som 8-9-årig ved at handle små fornøden-heder for nabokonerne hjemme i Reykjavik. Som 12-årig tjente jeg min sommerløn på en gård, hvor jeg malkede køer og lavede mad til arbejdsfolket. Siden har jeg altid arbejdet. Men i en ung alder fandt jeg ud af, at lønnet arbejde fra 9-16 ikke passede mig. Jeg valgte derfor at blive kvinde i eget hus og startede som selvstændig. Det er hårdt, skal jeg lige hilse at sige, men sjovt nok lidt sjovere altid at skulle have det der is i maven, turde tage en risiko og huske mig selv på, at det jo også gik godt sidste år. 

Jeg tror, mange mænd med egen virksomhed har det lige sådan. Men... nogle af dem, har noget jeg ikke har: De står fast i en forhandling, og de lader hverken følelser eller selvopfundet historie om mindreværd komme i vejen for det, de har sat sig for. Dét talent vil jeg gerne have, og derfor er jeg begyndt at tage ved lære af dem. Ikke at jeg er ved at transformere mig til en isdronning. Men det er ultra vigtigt at kende sit eget værd og stå fast på det, man tror på. Og der kan vi virkelig lære noget af mændende. 

Jeg står ikke på Rådhuspladsen i dag og råber på ligeløn. Jeg har absolut stor sympati for projektet, men jeg tror endnu mere på, at vi kvinder skal have friheden til at være os selv i alle henseender - og modet til at stå ved det. Derfor bliver jeg hjemme og skriver på min fjerde bog for kvinder. En bog om mod, bevidsthed, balance og tilgængelighed. Og om mad, naturligvis. Bogen giver inspiration og værktøjer til, hvordan vi kan mærke os selv og stå ved os selv, hvordan vi kan fatte mod til at gøre det nødvendige og erkende at der ikke findes dårlige erfaringer.

Hvis du allerede nu vil have inspiration til en hverdag og et arbejdsliv med mere energi og glæde. Kan du tilmelde dig et af mine livsstils- og madlavningskurser hjemme hos dig selv ! Se her  http://www.thorbjorg.dk/admin/pages/page/edit/35 

 

 

Kommentarer (0)

Kommentér på indlæg

Blog Emner

Antiage Børn Debat Go Green Gode råd Gretes blog Karriere Kål eller Kanyle Livsstil Mad Nyheder Træning UPPSKRIFTIR Vitale opskrifter A Økologi