Bøger

Bøger jeg anbefaler

En kvindes guide til at nyde livet, Ketti Bueno Ferrer, 2009. 

Min tidligere 10 år yngre kursist, min danselærer og salsadronningen over dem alle har skrevet en bog, jeg tror, du vil kunne lide: En kvindes guide til at nyde livet. 

Den handler ikke om motion og kostændringer. Det lader hun mig om. Den handler om kropslighed og kvindelighed! Og tro mig: hun er en sand ekspert! 

En kvindes guide til at nyde livet er en inspirerende og livsbekræftende kropsguide, som handler om at tilbageerobre glimtet i øjet og lære at bruge din kvindelighed på den gode og sjove måde. Tjek den ud. Den udkommer her i september.  


Læs mere om Ketti Bueno Ferrer her. 


Sund nu Af Anne Catherine Færgemann og Bettina Borg, Olivia 2005

Bogen giver dig al den viden og alle de redskaber, der skal til for, at du kan helbrede din krop og få et langt sundere og bedre liv.

Den kommer med et væld af gode forslag, der let kan indpasses i din hverdag, og du vil inden længe opdage, at du slet ikke kan lade være med at passe på din krop.

Læs mere på hjemmesiden sundnu.net - her kan du også købe mine bøger og andre af de bøger, jeg selv er faldet for.


Mad for livet Af Anette Harbech Olesen, Lemuel Books 2007

Mere dybdegående information om mad, ernæring og hvordan din krop fungerer.
Vil du vide hvad aminosyrer er, hvad mitokondrier er og hvordan de producerer energi, hvordan forskellige næringsstoffer virker i kroppen, hvilke mekanismer der spiller en rolle i sundhed og sygdom, hvordan kroppen regulerer blodsukkeret og meget mere, så er dette bogen.

NB: Afsnittet om energiproduktionen er illustreret og redigeret af Umahro!

 

Din optimale vægt Af Anette Harbech Olesen, Hovedland 2008

En komplet guide med information, opskrifter, madplaner, forklaringer, træningsvejledning og alt, du kan ønske dig, hvis du vil tabe dig på rette manér.
Endnu en fænomenal bog af vores 'ernæringsveninde' i Århus!

 

Med hjernen i behold Af Henning Kirk, Akademisk Forlag 2008

Godt nyt om gamle hjerner
Hvordan kan forstanden fortsat vokse – når vores hjerne biologisk set skrumper med årene? Dette paradoks forklarer læge og aldringsforsker Henning Kirk i sin nye bog, Med hjernen i behold, med en grundig gennemgang af nyeste psykologiske forskning og hjerneforskning.
Hjernen er et livslangt byggeprojekt. I takt med vores udvikling, uddannelse og fortsatte læring bygger vi til, river ned og bygger om. Det hele afhænger af, hvad vi bruger hovedet (og resten af kroppen) til.


Opskriften på særlige seniorkompetencer ligger således i, hvordan vi styrer byggeprojektet i vores hjerne. Den fysiske form spiller en stor rolle, og herudover drejer det sig om varierede oplevelser og udfordringer med mennesker, sprog, problemløsning, fingerfærdighed, bevægelse og musik som vigtige ingredienser. Bogen giver også gode ideer til praktisk brug.
For læsere med indsigt i psykologi, gerontologi og hjerneforskning vil der være spændende nyt fra forskningen at hente i denne bog. Og for alle læsere ? med både hjerne og nysgerrighed i behold – vil der være gode råd, udfordrende mellemregninger samt en oplevelse af styrket selvværd!

 

Sund mad før, under og efter kræftbehandling Af Anette Harbech Olesen, Health Creation 2008

 Håndbogen er inspirerende med vigtig ny viden om ernæringens betydning. Den sætter fokus på en kost, der opbygger og styrker kroppen og dens forsvar og giver energi, når der er allermest brug for det. Samtidig indeholder den lækre og lette opskrifter, specielt beregnet til de perioder, hvor behandlingen står på, og hvor der især er brug for genopbygning af kroppens celler. Således bliver også kosten en del af behandlingen.

Anette skriver:

Vi er udstyret med en ganske fantastisk krop, der kan utrolige ting. Den besidder store kompensatoriske og selvhelbredende kræfter. Disse mekanismer kan vi understøtte via en sund og nærende kost, også under sygdom.

Nogle fødevarer er bedre end andre, når kroppen skal styrkes og de selvhelbredende kræfter aktiveres. Viden herom er væsentlig at tilegne sig, for viden gør os stærke. Viden sætter os i stand til at vælge til og fra og tage hånd om vort eget liv. Det - selv at handle - frem for alene at lade sig behandle, gør en stor forskel for de fleste.

Det er viden herom, der forsøges formidlet via denne bog i en praktisk og lettilgængelig form, med masser af indbydende opskrifter, hvori alle de sundeste fødevarer indgår.
Bogens opskrifter og råd kan anvendes såvel forebyggende som under og efter sygdom.
Der er separate afsnit om optimal kost under behandling, men også et afsnit om afgiftning, såfremt du gerne vil have redskaber til at afgifte kroppen efter endt behandling. Alle bogens opskrifter kan anvendes af alle og til hver en tid, og følger du bogens råd og anvisninger sikrer du din krop en sund og nærende kost. Jeg håber du med bogen har fået viden og redskaber du kan anvende resten af dit liv

Bogen kan købes på Health Creations hjemmeside.

 

High on juice Af Mads Bo Pedersen, High On Life 2008

 High on Juice er en letlæselig, humoristisk og logisk sag, som giver læseren en forståelse for hvad der sker, når man drikker friskpresset grøntsagsjuice.

Med udgivelsen vil forfatter og juicemester Mads Bo Pedersen løfte sløret for, hvordan man laver velsmagende juicer og smoothies. De små hem­meligheder som gør den store forskel. Han vil også forklare, hvorfor vi skal drikke friskpresset juice og hvorfor vi skal holde os mest til grøntsagerne. På en sjov og letforståelig måde fortæller han, hvordan juicen renser dit system, forkæler dine celler og booster dit immunforsvar.

Den sidste halvdel af bogen indeholder opskrifter samt et utal af tips og tricks til nem og velsmagende juice. Ingredienserne indeholder alt, hvad krop og sjæl behøver for at holde dig ung, smuk og energifyldt.

Bogen er anbefalet af Chris MacDonald, ”Radiodoktoren” Carsten Vagn-Hansen og Oscar Umahro Cadogan fra Sundhedsrevolutionen. Mads Bo Pedersen arbejder passioneret på at gøre Danmark til en af verdens førende juicenationer.

Bogen kan købes på High On Lifes hjemmeside.

 

Killes krydderier – en kogebog om køkkenets special effects Af Kille Enna, Politikens forlag 2008

 Det hele ligger i krydderierne, når man skal lave god mad. De leverer både intense duftoplevelser og små smagssensationer. Denne kogebog handler om disse køkkeners "special effects". Den beskriver et hav af krydderier, og hvad de kan bruges til og blandes med, så man skaber et større smagsunivers i sin madlavning. Samtidig indeholder den over 200 opskrifter på aromatisk krydret mad, drikke, kager og desserter.

Bogen er skrevet og smukt fotograferet af Kille Enna, kogebogsforfatter og rejsejournalist med stor kærlighed til og et særligt talent for at matche og jonglere med krydderier.