DELIKATESSE

DELIKATE JULEKUGLER

Grundopskrift:

400 gr juicy svedsker ( det betyder at de er saftige og ikke de helt tørre gnallinger man også kan få)

150 gr cashew nødder

2 dl mandler (bedst at lægge i blød i et par timer, må godt have skræl på )

2 dl raw cacao pulver

100 gr koldpresset øko kokos olie

1 tsk lakridsrods pulver eks det fra Urtekram

5 tsk lakrids sirup fra BB men kan undlades og brug bare mere lakridsrodspulver

8 dråber stevia sødemiddel eller brug Original Stevia sukker ( de fleste super markeder har det, det er ikke heeelt i orden men det knaser så lækkert i kuglerne)

Derudover skal du bruge:

1/2 dl mere raw kakao pulver

2 tsk mere lakridsrods pulver

1 tsk stødt tørret chili eller stødt cayenne peber 

1 1/2 dl kokosfibre mel

2 tsk rigtig havsalt flager eks Maldon ( du kan vel ikke få det islandske endnu i DK men det må jeg sørge for! )

Det gør du:

Kom svedsker, mandler, cashewnødder, kokosolie, sirup, 1 tsk lakridsrodspulver, 1 tsk salt flager, 2 dl kakao pulver, stevia dråber i din køkkenmaskine og kør det hele godt og grundigt indtil at den ikke rigtig kan dreje dejen mere for den sidder i en sej og fugtig klump. 

Del massen i to lige dele. 

Den der skal være Chokolade&Chili Delis blander/ælter du med 1/2 dl kokosfibre, 1/2 dl kakao pulver samt chili eller cayenne peber. Jeg bruger hænderne og det skal mases godt sammen. Det kan godt være at det er lidt blødt men det gør ikke noget for det skal i køleskabet om lidt og de bliver seje og lækre at bide i når de er kolde. 

Kom rå kakao pulver og blot lidt kokosfibre mel i en skål. Du former nu kugler i passende størrelse og vender dem i kakaoen så det dækker alle vegne og placerer dem i en glas skål eller beholder med låg. 

Den del der er tilbage af grunddejen bliver til Caramel&Salt Delis og du skal blande den med 1 dl kokosfibre mel, 2 tsk lakridsrodspulver, 1-2 tsk saltflager ( du kan lige smage dem til undervejs), 1-2 tsk Stevia Sukker ( for knasen´s skyld ! ). Bland rigtig godt igennem. Denne her del er ikke het så fugtig som Chokolade kuglerne. 

Forbered en skål med lidt kokos fibre mel og lakridsrodspulver. Form kugler af lakrids dejen og vend i tørstoffet så det dækker hele kuglen. Kom dem i beholder med låg og stil ligeledes på køl.

Det var det! 

Kommentarer (3)

Tobba - den 14. december 2014, kl. 14.38
Absolut geniale! Konsistensen er som fudge eller fløde karamel og de to forskellige smag er jeg vilde med. De fylder helt behovet for sødt og at falde i noget mere syndige alternativer. Prøv dem!
Marie - den 18. december 2014, kl. 00.10
TACK för de nya recepten på de två julekugler som jag var tvungen att prova med en gång.
Jätte goda som att aldrig mer behöva äta något mer onyttigt.

Tack än en gång och stor kram o God Jul från Marie

Marianne Nielsen - den 8. januar 2015, kl. 19.06
Jeg køber islandsk flagesalt i Irma. Det er godt.

Kommentér på indlæg

Blog Emner

Antiage Børn Debat Go Green Gode råd Gretes blog Karriere Kål eller Kanyle Livsstil Mad Nyheder Træning UPPSKRIFTIR Vitale opskrifter A Økologi