Hummus

Bedømmelse:
  • Uden mælk
  • Uden gluten
  • Uden sukker

 

2-4 personer

1 dåse kikærter, www.helsebasen.dk

2 spsk. tahin (sesamsmør) fra Urtekram

2 spsk. peanutbutter med top, for eksempel fra Urtekram eller ekstra tahin eller mandelmos

4 spsk. koldpresset jomfruolivenolie

Reven skal uden det hvide og mindst 4 spsk. saft af 1 stor citron

Salt efter smag og behag

1 knsp. cayennepeber

 

Hæld vandet helt fra kikærterne.

Kom dem sammen med de øvrige ingredienser i en blender eller en køkkenmaskine (foodprocessor), og kør maskinen til hummusen er helt blød, jævn, tyk og smørbar.

Kan opbevares i køleskab med låg på i op til 5 dage.

Brug som smør på brød, dip til alle slags rå grøntsager og som pålæg.

 

Tip!

Hvis du ikke kan tåle peanuts, kan du bruge ekstra tahin eller mandelsmør i stedet.

 

Kommentarer (1)

thorbjörg Hafseinsdottir - den 23. oktober 2012, kl. 14.09
Jeg har selv givet den 5 vitaliteter ! EEn af mine bedste opskrifter !

Kommentér på opskrift

BEDØMMELSE:

OPSKRIFTER - Snacks

Bananbomber DELIKATESSE Fluffy chokoladebrud Glutenfrit kanel-kagebrød Havreguf til at falde til ro på Hummus Kyllingemuffins Lakridskugler Mandler og rosiner i kanelkakao Rodfrugtchips Sukkerfri og søde carob-konfektkugler Æblelakridskys!

ANDRE OPSKRIFTER

Morgenmad Frokost Aftensmad Desserter Salater Snacks Drikkevarer Bagværk Dressing & dip