Ristaffel med kylling

Bedømmelse:
  • Uden mælk
  • Uden gluten
  • Uden sukker

 

 

4 personer

500- 800 gram kyllingefileter i skiver

1 stort hakket løg

1 fed hvidløg

1 rød peberfrugt i strimler

3 dl vand

1 stor dåse kokosmælk

olie til stegning

2 tsk stødt karry

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt kanel 

1 tsk stødt koriander

2 tsk frisk reven ingefærrod

1 tsk stødt gurkemeje

1 håndfuld / lille skål cashewnødder

1 håndfuld / lille skål peanuts

1 håndfuld/ lille skål rosiner

1 dåse ananas i egen juice

2 bananer i skiver overhældt med 2 spsk citronsaft

citronsaft

1 lille skål kokosmel

Brune basmatiris

Hav Salt og peber

 

Kog risene. Hvis de har været lagt i blød natten over, halverer det kogetiden. Ellers tager det 40 minutter.

Svits karry og gurkemeje i kokosolie, alternativt smør. Tilsæt kyllingefileter. Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugter samt resten af krydderierne samt vand og lad det simre i vandet i 20 min. Tilsæt kokosmælk og lad det simre videre 5 minutter. Smag til med salt og peber. Hvis du synes sovsen er for tynd kan du jævne den med lidt fuldkorns ris mel udrørt i vand. 

Anret rosiner, ananas, peanuts, nødder, kokosmel og banan i små, fine skåle.  Server med risene. 

 

Husk at der findes endnu flere sunde opskrifter i mit nye online sundheds univers

Kommentarer (19)

Vigdis Andersen - den 17. august 2009, kl. 18.06
Helt fantastisk oppskrift! Anbefales virkelig! Familien min elsket den!
Maiken - den 19. september 2009, kl. 15.16
ja det er fantastisk
christina - den 18. maj 2010, kl. 09.26
UMMMM lækkert... serverede det for mine gæster igår. De synes det var hyggeligt med de små skåle og smagen var lækker.
Maiken - den 30. juli 2010, kl. 21.25
Rigtig lækker ret. Altid god til mange gæster!
Erik Kristiansen - den 31. maj 2011, kl. 16.27
Flot site. tester din opskrift i aften. Har lavet Ristaffel mange gange og indføjer nok nogle varianter - men har fine forventninger til din opskrift. Tillykke med dit spiselig internetsite. Erik
jonas - den 6. juni 2011, kl. 17.26
Helt i gennem fantastisk ret... Den bedste jeg kan finde på nettet :-)
Gert - den 8. august 2011, kl. 14.20
Super lækker ret! Den er et hit her i familien og alle elsker den!
Christina - den 21. november 2011, kl. 15.42
Det er en super opskrift som er blevet en klassiker her hos os!
Gabriele - den 28. december 2011, kl. 12.09
Lige et spørgsmål... Kan man undlade at bruge gurkemaje i retten??
Søren - den 30. december 2011, kl. 18.03
@Gabrielle. Ja, sagtens. Det eneste gurkemeje gør er at farve din ret gullig. Det er også det, som gør karry gul. Det er en overdrivelse, at sige, at det ikke smager af noget overhovedet, men i en ret som den her, vil den smule smag, gurkemejen har, blive helt og aldeles overdøvet af alle de andre smagsnuancer.

Med andre ord: Betragt gurkemeje som et naturligt farvestof i din mad - og intet andet. Men pænt ser det ud :)
lene - den 15. januar 2012, kl. 22.13
Hej.
Meget god opskrift på kylling i karry.
Billedet øverst af et stykke tærte gør mig nysgerrig :-) må vi få opskriften, den ser meget lækker ud
Ann - den 23. januar 2012, kl. 22.32
Hej.
Lyder super lækkert. Er på vej på skiferie og vil gerne ha retten med til den store familie spisning.. Men kan man lave sovsen med kyllingen i på forhånd og dybfryse den??
Så jeg efter en lang dag på ski blot skal koge ris og anrette de små skåle mens retten tør op?
Mvh ann
Verner - den 2. februar 2012, kl. 12.46
Der er rigtig mange gode opskrifter, absolut største minus på siden er at den ikke kan printe opskrifter ud.
Eller hvad/hvordan??????
Verner
Pernille - den 5. februar 2012, kl. 20.23
Har ikkke prøvet at lave retten, men overvejer den til en lille fest, men kan kyllingen laves dagen før?
Susan - den 8. februar 2012, kl. 19.22
Jeg glæder mig til at afprøve opskriften. Den ser rigtig lækker ud og nem at lave. Kan laves i god tid før gæsterne kommer.
Louise - den 9. februar 2012, kl. 16.48
tryk Ctrl knappen ned og P på samme tid så kan du printe
Susanne - den 24. juni 2012, kl. 19.03
Jeg har genopdaget ristaffel, vi fik det ofte i mine unge år. Og vi var vilde med det. Så lavede det til min familie(mine børn og mand) for nogen måneder siden, min datters kommentar var; hvorfor har du ikke lavet det noget før. Det smager virkelig godt. Så nu går retten ikke i glemmebogen mere. Det smager helt vildt godt
Thorbjörg Haftseinsdottir - den 23. oktober 2012, kl. 14.22
Den er go ! Må hjertens gerne være med det den oprindeligt var lavet med; nemlig lammekød ! Og det skal være fra island skal det ! Men det kan vi jo ikke altid få her i Danmark, men dansk lam er også det næstbedste :) Børnene elsker at spise det her ! Giv dem bare fuldkorns basmati ris til i stedet for de hvide klistrede ris. Smager meeeeget bedre !

Bon apetit !
Jane - den 24. september 2014, kl. 17.05
Super opskrift, som ungerne elsker :)

Kommentér på opskrift

BEDØMMELSE:

OPSKRIFTER - Aftensmad

Alt godt fra havet Aubergineruller med ged Azuki bønner med druer og oliven Brun sovs med lidt særlig smag Bønne salat med fyrige fribre Culotte med smertelindrende nelliker Culottesteg med fisterløgsovs En sej D vitamin bombe! Enkel tomatsuppe Fyldte peberfrugter Grønne asparges med æg eller rejer Grøntsagstærte med laks + æg Hummus Islandsk kødsuppe til trætte binyrer Jeanettes proteinsalat Juleagtig and med det hele Julekalkun med abrikoser i maven Kold fennikel sommersuppe Kold sommersalat med lam Kylling badet i solskin Kylling i Römertopf med mandler & rosiner Kylling kogt i indisk sensommer Kyllingemuffins Kyllingenuggets med tomatris Laks i lilla Laks mod appelsinhud og topmave Lakseburger Lasagne Lavendel Laks Paella med quinoa Paneret fiskefilet med Girafsalat Pitabrød på fuldkorn Ristaffel med kylling Rodfrugt salsa mod rynker og slap hud Rodfrugtchips Rosa kalvemedalion og forførende mango Rynkecreme du kan spise! Spaghettisovs med oksekød Spidskål med havrefløde Spinat med wasabinødder Thorbjörg’s Gazpacho suppe Varm tomatsovs

ANDRE OPSKRIFTER

Morgenmad Frokost Aftensmad Desserter Salater Snacks Drikkevarer Bagværk Dressing & dip