Sukkerfri og søde carob-konfektkugler

Bedømmelse:
  • Uden mælk
  • Uden gluten
  • Uden sukker

 

Alletiders velsmagende og sunde juleslik. Du kan lige så godt lave dobbeltportion med det samme… Nyd dem til en kop chai eller grøn te.


En portion: 

2 ½ dl. cashewnødder

4 spsk. carob-pulver

1 dl. kokosmel

2 spsk. pinjekerner

2 spsk. Birkesød, men kan undlades

½ dl. vand eller appelsinjuice

1 pose dadler (200 gram)

 

Sådan gør du:

Start med at kværn nødderne i foodprocessoren. Kom herefter alle de andre ingredienserne i og bliv ved med at røre til dejen er en klump. Måske skal der mere væske til. Rul dem til kugler, og vend dem I henholdsvis carob-pulver, kokosmel og knuste nødder/mandler.

Opbevar dem i dåse med bagepapir imellem dem. Stil dem i køleskabet, hvor de kan holde sig op til to uger.

 

Kommentarer (7)

Rikke T. - den 5. april 2009, kl. 13.36
Puha!!!! De er MEGET farlig, de her kugler!
Smager fantastisk..
De var mit første "slik" oven på, en kold tyrker fra gluten, mælk og sukker. Troede jeg det var umuligt, at noget sundt slik, kunne smage så fantastisk..
Vigdis Andersen - den 9. august 2009, kl. 21.35
Personlig synes jeg smaken er for søt, men det er fordi frukt er det søteste jeg har spist på aldri så lenge. Min far syntes derimot de smakte for lite søtt. Jeg hadde ikke dadler, og brukte rosiner, og de ble litt kvalmende av den grunn. Lagde derfor også helt uten dadler/rosiner, og disse ble bedre. Er derfor sikker på at de smaker best med dadler ;)
Disse klarer du ikke mange av, og de egner seg - som Thorbjörg sier - best som julegodt :)
Men når søtsuget melder seg, slukkes det lett med en slik sunn og søt konfekt! ;)
Vigdis Andersen - den 10. august 2009, kl. 12.35
Trekker tilbake alt negativt om disse kulene i dag, etter at de har stått i kjøleskap og blitt kalde - FANTASTISKE, du kan bli avhengig ;)
ELSKER dem!
Ida.F.B. - den 8. april 2010, kl. 15.43
ang carobkugler, hvad kan bruges i stedet for birkesød, og hvor meget.
Jytte - den 30. april 2010, kl. 22.42
Jeg kommer slet ikke noget sødemiddel (Birkesød) i, de smager stadig helt fantastisk.
Karin - den 28. maj 2010, kl. 16.58
Bruger heller ikke birkesød, da de smager sødt nok uden synes jeg.

Fantastiske kugler!!! som man nemt bliver afhængig af ;-)
Louise - den 20. januar 2012, kl. 22.13
Vi elsker dem herhjemme :0) vi har idag lavet dem med hasselnødder og de var stadig mums :0)

Kommentér på opskrift

BEDØMMELSE:

OPSKRIFTER - Snacks

Bananbomber DELIKATESSE Fluffy chokoladebrud Glutenfrit kanel-kagebrød Havreguf til at falde til ro på Hummus Kyllingemuffins Lakridskugler Mandler og rosiner i kanelkakao Rodfrugtchips Sukkerfri og søde carob-konfektkugler Æblelakridskys!

ANDRE OPSKRIFTER

Morgenmad Frokost Aftensmad Desserter Salater Snacks Drikkevarer Bagværk Dressing & dip