Print Options:

Fastelavnsboller

Forberedelse1 hr 40 minsKogetid20 minsSamlet tid1 hr 59 mins

Fastelavnsboller skal man bare spise i februar! Sådan er det! Jeg er helt med på, at den helt klassiske bolle dej og flødeskum og en klat chokolade topping er bare det bedste og mest praktiske. Men hvis du, som jeg, spiser helst glutenfrit og mange fastelavnsboller denne ene gang om året, så kan denne her opskrift noget. Kan sagtens bruges, også når der ikke er fastelavn.

 200 g vand
 100 g fløde
 60 g smør
 1 tsk honning
 1 stk æg
 5 g tørgær
 1 tsk bagepulver
 120 g boghvedemel eller rismel Rismel er mere neutralt i smagen
 1 spsk kokosfiber mel
 2 spsk sukrin sødestof eller tilsvarende naturligt sødestof
 4 drops Stevia med vaniljesmag
 50 g hirse mel
 120 g mandelmel obs! der kan være forskel på vægt alt efter brand, så start med mindre feks 70 g og hvis det ikke er nok, konsistensen er for tynd / vandet, så tilsæt resten af mandelmelet.
 ¼ tsk salt
Fyld
 200 g fløde
 100 g blåbærsyltetøj eller lav caramel flødskum; bland 6 dr Stevia caramel i flødeskummet eller eller brug 1-2 spsk Salted Caramel Zero Topping sovs fra Bodylab. Mængde kommer an på hvor meget flødeskum du skal bruge.
Smør citronfrosting
 25 g tapioca
 100 g blødt smør
 60 g flødeost, feks Philadelphia
 25 g Sukrin florsukker
 ½ spsk citronsaft
1

6-8 stk boller, kommer an på hvor store du ønsker dem.

Varm vand og fløde og smør til fingervarm og kom i skål.
Tilsæt æg og pisk sammen.
Tilsæt gær, salt og honning og pisk sammen.
Kom hirse mel, mandelmel, kokosfibre og 30 g boghvede- eller rismel i, sukrin sukker og stevia dråber i og bland godt sammen.
Lad dejen hæve i 30 min.
Rør dejen godt igennem med en grydeske.
Tilsæt 90 g boghvede- eller rismel lidt efter lidt og bland dejen godt sammen.
Lad dejen hæve i 30 min.
Rør dejen godt igennem.
Indstil ovnen på 175 grader
Brug en ske og form 6-8 boller på en bagepapirbeklædt bageplade.
Lad dem hvile i 15 min inden du bager dem i 20 min.

Fyld og smør frosting
2

Kom alle ingredienser i en blender eller brug en håndmixer og pisk kremen godt sammen til den er blød og lækker. For endnu friskere smag riv fint skallen af en halv øko citron i.

Pisk fløden stiv men ikke for meget.
Hvis du vil lave to typer så bland halvdelen af fløden med blåbærsyltetøj (brug sukkerfrit) og den anden halvdel med Salted Caramel sovs.

Når bollerne er kølet af, skær toppen af dem med en flad kniv.
Kom den ønskede mængde flødeskum på underdelen af bollen, kom overdelen på og dæk med den ønskede mængde smørkrem.

Hvis du ønsker helt klassisk chokolade på halvdelen af bollerne: smelt 85% mørk chokolade i en skål over vandbad, tag skålen af gryden og kom lidt extra chokolade i og smelt den i den smeltede chokolade. Det giver det bedste resultat.

Spis med det samme!

Scroll to Top