Græskarsuppe

KategoriSværhedsgradNybegynder

Græskar er ideel i en slankekur. Græskar indeholder få kalorier, men er til gengæld proppet med fibre, vitaminer, mineraler og den vigtige antioxidant betakaroten. Græskarkerner indeholder bl.a. protein, fibre, jern, magnesium, kalium, zink, selen og folat, og så sætter de gang i stofskiftet, så man forbrænder mere fedt.

græskarsuppe er en ideel slankekost. thorbjorg.dk
Forberedelse20 minsKogetid20 minsSamlet tid40 mins
 2 stk små orange græskar
 1,50 spsk finthakket ingefær rod
 1 spsk grøntsagsboullion
 750 ml vand
 ¼ tsk stødt muskat
 2 stk mango
 1 dash havsalt
 1 dash kokos olie til svitsning
 2 dashes Gomasio
 1 dash Citronsaft
Topping. Reje-mango salat
 200 g frosne grønlandske rejer
 2 stk mango
 2 spsk sesamolie af ristede sesamfrø
1

Skær græskaret over og fri dem for alle sten. Skær dem i flere stykker og skær kødet fri for skallen. Skær dem i yderligere mindre stykker.
Smelt kokosolien i en gryde og svits græskar sammen med ingefær og muskat.
Tilsæt vand og bouillon og kog i 20 min
Blend suppen i en blender til den er fløjlsblød.
Hæld tilbage i gryden, smag til med salt og evt mere muskat eller ingefær.

optøs hurtigt på skoldhed tør pande og hæld vandet fra, for det skal du ikke bruge
2 mango, skåret langs med stenen på begge sider og ridses med skarp lille spids kniv først på langs og så på tværs helt ned til skallen. Vrang den ud så de små mangotern næsten triller fra skallen af sig selv.
Bland mango tern og rejer sammen med sesamolie og smag til med lidt tamari og citronsaft.
Server den rygende varme supper i suppeskåle og top med god portion reje/mango salat og 1 spsk Gomasio på hver portion.

Ingredients

 2 stk små orange græskar
 1,50 spsk finthakket ingefær rod
 1 spsk grøntsagsboullion
 750 ml vand
 ¼ tsk stødt muskat
 2 stk mango
 1 dash havsalt
 1 dash kokos olie til svitsning
 2 dashes Gomasio
 1 dash Citronsaft
Topping. Reje-mango salat
 200 g frosne grønlandske rejer
 2 stk mango
 2 spsk sesamolie af ristede sesamfrø

Directions

1

Skær græskaret over og fri dem for alle sten. Skær dem i flere stykker og skær kødet fri for skallen. Skær dem i yderligere mindre stykker.
Smelt kokosolien i en gryde og svits græskar sammen med ingefær og muskat.
Tilsæt vand og bouillon og kog i 20 min
Blend suppen i en blender til den er fløjlsblød.
Hæld tilbage i gryden, smag til med salt og evt mere muskat eller ingefær.

optøs hurtigt på skoldhed tør pande og hæld vandet fra, for det skal du ikke bruge
2 mango, skåret langs med stenen på begge sider og ridses med skarp lille spids kniv først på langs og så på tværs helt ned til skallen. Vrang den ud så de små mangotern næsten triller fra skallen af sig selv.
Bland mango tern og rejer sammen med sesamolie og smag til med lidt tamari og citronsaft.
Server den rygende varme supper i suppeskåle og top med god portion reje/mango salat og 1 spsk Gomasio på hver portion.

Græskarsuppe
Scroll til toppen