Print Options:

Kamut brød med kokos

Forberedelse2 hrsKogetid50 minsSamlet tid2 hrs 50 mins

Brød er bare lækkert. Én gang imellem! At bage det selv er afslappende og sjovt og må næsten betragtes som terapi stund for travle mennesker! Det her bliver en kort terapi session for brødet tager ikke lang tid at lave. Slap af og nyd processen! Og nyd det nybagte Kamut brød med koldt smør og hvad du ellers plejer at pynte dit brød med. Kamut er forresten en gammel hvedesort som indeholder 30% mere protein end andre hvedesorte samt langt større indhold af mineraler og vitaminer.

 500 ml lunkent vand
 10 g tørgær / 1 pose
 100 g solsikkekerner
 50 g sesamfrø
 100 g kokosmel gammeldags reven kokosnød som du kender så godt og IKKE kokosfibre som nogen gange kaldes kokosmel
 50 g sort quinoa gryn ( hvid hvis du ikke finder de sorte )
 34 tsk salt flager
 200 g kamut fuldkorns mel f.eks fra Aurion
1

Rør gæren ud i vandet sammen med salt.
Tilsæt solsikkekerner, sesamfrø og kokosmel.
Rist quinoa under omrøring i en meget varm gryde, til de begynder at poppe. Lad dem køle en smule af og kom dem i skålen.
Kom 4 dl kamut mel i og rør det hele godt sammen.
Lad dejen stå og hvile i et par timer.
Kom dejen i brødform og lad den efterhæve i 1 time.

Forvarm ovnen ved 180 grader og bag brødet i 45-50 minutter.

TIP: Kom 2 tsk. kommen i dejen for at variere smagen.

EKSTRA TIP: Dejen kan også formes til omkring 10 boller og fryses, som skal have 30 minutter i ovnen. Du kan fryse bollerne og tage dem op efter behov.

Scroll to Top