Print Options:

Kernebrød

Forberedelse10 minsKogetid1 hrSamlet tid1 hr 10 mins

Kernebrød uden almindelig mel og korn eller gluten. Virkelig godt og ikke mindst nemt at tilberede! Og til dig som ønsker at spise lav kulhydrat, glutenfri, paleo og ketoflex er dette brød et must! Opskriften er fra bogen Ketoflex som udkommer 12. maj hos Politikens forlag.

 150 g mandler og nødder, må gerne være hele
 600 g kerne/frø blanding; hør-, sesamfrø og solsikke- og graskarkerner
 4 stk æg
 100 ml avocadoolie eller smeltet smør
 100 ml creme fraiche 38% fed
 2 tsk flage salt f.eks maldon
1

1 stk stort brød
Indstil ovnen på 170°C

Pisk æg, olie og creme fraiche sammen.
Tilsæt frø, kerner og mandler og rør sammen.
Kom dejen i smurt brød form eller dækket med bagepapir.

Bag i 60 min.

Tag brødet ud af ovnen, og lad det køle af inden du tager det ud af formen og hvil i nogle timer inden du skærer den første skive.

Opbevares bedst i køleskab.

Du kan bruge alt muligt pålæg på brødet, koldt tand smør er det bedste! Men en god fed ost, æggesalat eller rejesalat med øko mayonnaise eller røget makrel eller laks.

Scroll to Top