Print Options:

Rødebede-selleri nudler

Forberedelse15 minsSamlet tid15 mins

Selleri er saftig har en bitter umami smag og super sund og fiberrig, god for maven og blodsukker balancen. Bladselleri indeholder også aktive stoffer som menes at gavne leverens funktion. Rødbedernes sødme klæder bladsellerien god. Også fuld af fibre samt aktive plantestoffer som blandt andet stimulerer produktion af kroppens egen super antioxidant glutathione. Hvis du ikke er vild med kornprodukter eller hvedenudler så prøv dem her. Så friskt og lækkert.

beet noodles are a healthy alternative to other noodles, try it out. thor-bjorg.com

 2 stk lange rødbederDe må godt være knoldede men det er nemmere at rive de lange på rivejernet.
 3 stk bladselleri stilke
 1 spsk frisk presset citronsaft og reven skal af 1/2 øko citron
Pesto
 125 g cashew nødder eller hasselnødder
 2 stk appelsiner, fri for kerner og hvide hinderHvis du vil undgå frugt brug vand i stedet for og en knivspids vanilje pulver og evt lidt Sukrin
 1 stk chili Eller brug 1/2 tsk chiliflager
 ½ tsk flagesalt
 ½ spsk citronsaft
1

Nok til fire.

Skræl rødbederne.
Brug en tyndskræller med riller og lav strimler af de rå rødbeder.
Kør på langs af rødbederne og helt ind til benet.
Brug en almindelig tyndskræller uden riller til at lave strimler af bladsellerien.
Kog nudlerne.
Bland ingredienserne sammen i en skål.

Pesto
2

Kom alle ingredienserne i en blender.
Kør, til det hele er blødt og lækkert.
Smag til med salt.
Server rødbedenudlerne med en god klat pesto på.
Rør det godt sammen og nyd.

Tip: Du kan bruge denne pesto på andre salater, for eksempel grøn salat eller frugtsalat.

Scroll to Top