Rodfrugtrösti

SværhedsgradIntermediate

Rodfrugt smager godt! Punktum! Bagte i ovnen, mosede, kogte i suppe og som burgere eller rösti på svenska. Selvom rodfrugt indeholder fordøjelsesvenlige fibre så indeholder de også en del stivelse. Men hvis du følger ketoflex kan du nyde dem på opladningsdage og på fridage. Ellers nyd dem anytime!

Forberedelse30 minsKogetid30 minsSamlet tid1 hr
 1200 g assorterede rodfrugter; pastinak, persillerod, kartofler, gulerødder
 2 stk æg
 100 g kokosfibre mel
 75 g fuldkornsrismel eller boghvede mel
 25 g ( 1 1/2 spsk) stødt spidskommen
 15 g ( 1 spsk ) salt flager og friskmalet peber
 75 g rismel måske mere til at vende rodfrugt burgere i inden stegning
 100 g blanding af kokosolie og olivenolie til stegning
1

Nok til hele ugen!

Du kan enten købe friske rodfrugt og skræl dem, skær i små stykker og kog dem i nok vand tilsat salt så det dækker i mindst 30 min. Du kan også købe frosne rodfrugt og koge dem i tilsvarende lang tid. Kom salt i vandet.
Hæld vandet fra og lad rodfrugt dryppe af og afkøle helt i en si. De skal være helt kolde.

Mos rodfrugterne med en stavblender og tilsæt æg, mel og krydderier. Lad dejen hvile én times tid og samle sig.

Varm de to fedtstoffer på en god stor pande. Form dejen til kugler på størrelse med en romkugle, mas dem lidt flade og vend dem i rismel.

Steg dem gyldne på begge sider. Hvis du ikke er meget for at stå og stege og vende og passe på så bag dem i ovnen på en bageplade tildækket med bagepapir, 10 min på hver side.

Spis dem varme til alt muligt, f. eks fisk og laks. Kan godt bruge sovs eller mayonnaise for eks Aoili til.

De er også rigtig gode kolde så gem resten i køleskabet og tag med i madpakken og spis sammen med kold kylling rest eller pak rodfrugt burger ind i god spansk eller italiensk skinke.

Ingredients

 1200 g assorterede rodfrugter; pastinak, persillerod, kartofler, gulerødder
 2 stk æg
 100 g kokosfibre mel
 75 g fuldkornsrismel eller boghvede mel
 25 g ( 1 1/2 spsk) stødt spidskommen
 15 g ( 1 spsk ) salt flager og friskmalet peber
 75 g rismel måske mere til at vende rodfrugt burgere i inden stegning
 100 g blanding af kokosolie og olivenolie til stegning

Directions

1

Nok til hele ugen!

Du kan enten købe friske rodfrugt og skræl dem, skær i små stykker og kog dem i nok vand tilsat salt så det dækker i mindst 30 min. Du kan også købe frosne rodfrugt og koge dem i tilsvarende lang tid. Kom salt i vandet.
Hæld vandet fra og lad rodfrugt dryppe af og afkøle helt i en si. De skal være helt kolde.

Mos rodfrugterne med en stavblender og tilsæt æg, mel og krydderier. Lad dejen hvile én times tid og samle sig.

Varm de to fedtstoffer på en god stor pande. Form dejen til kugler på størrelse med en romkugle, mas dem lidt flade og vend dem i rismel.

Steg dem gyldne på begge sider. Hvis du ikke er meget for at stå og stege og vende og passe på så bag dem i ovnen på en bageplade tildækket med bagepapir, 10 min på hver side.

Spis dem varme til alt muligt, f. eks fisk og laks. Kan godt bruge sovs eller mayonnaise for eks Aoili til.

De er også rigtig gode kolde så gem resten i køleskabet og tag med i madpakken og spis sammen med kold kylling rest eller pak rodfrugt burger ind i god spansk eller italiensk skinke.

Rodfrugtrösti
Scroll til toppen