OPSKRIFTER

FastelavnsbollerFastelavnsboller skal man bare spise i februar! Sådan er det! Jeg er helt med på, at den helt klassiske bolle dej og flødeskum og en klat chokolade topping er bare det bedste og mest praktiske. Men hvis du, som jeg, spiser helst glutenfrit og mange fastelavnsboller denne ene gang om året, så kan denne her opskrift noget. Kan sagtens bruges, også når der ikke er fastelavn.
Chi´a la mandeChi´a la mande er alternativ til den klassiske Ris a la mande og kan med fordel nydes hvis du ønsker en udgave med mindre kulhydrat og sukker. Den er nem at lave, ingen kogning eller ris som risikerer at brænde på. Hvis du ønsker en vegan Chi´a la mande så skip kofløden og erstat med mere kokosfløde eller soyafløde for at undgå at kokossmagen bliver for gennemtrængelig.
KokosbarKokosbar er lavet på kokosmel og naturligt sødestof og mørk chokolade. Stærkt inspireret af smager Bounty chokoladebar, som er een af mine favoritter. For dig som vælger sukkerfrit og er på lav kulhydrat eller ketoflex er det en kærkommen snack eller mellemmåltid til en god kop kaffe eller te. Opbevares koldt.
Julekage med appelsinJulekage er noget jeg husker fra min barndom i Island. Den smagte af kardemomme og der var rosiner i, masser af sukker og hvedemel. Jeg har lavet en helt anden version! Så det er en anderledes julekage, sukkerfri naturligvis, men stadig sød og smager af jul! Hvis du vil, kan du jule den op med din julesmag f.eks kanel og en anelse nellike.
Sarah BernardtSarah Bernhard kager er ikke til at komme uden om i Island i den søde juletid. De er blevet den del af julebagtraditionen og den er hermed givet videre. Denne opskrift er naturligvis uden sukker og smager lækkert til en god kop kaffe eller mørk te.
Iskaffe Go NutsIskaffe er ikke til at komme uden om om sommeren! Denne her udgave er ret skøn og lækker og så er den super sund og og tilpas fed for dem der er på ketoflex
RodfrugtröstiRodfrugt smager godt! Punktum! Bagte i ovnen, mosede, kogte i suppe og som burgere eller rösti på svenska. Selvom rodfrugt indeholder fordøjelsesvenlige fibre så indeholder de også en del stivelse. Men hvis du følger ketoflex kan du nyde dem på opladningsdage og på fridage. Ellers nyd dem anytime!
Laks med fennikel og tomatLaks er altid god! Masser af kvalitet protein og sunde fedtstoffer, vel at mærke, kun hvis det er vild laks eller er dyrket i opdræt med ordenlige forhold hvor laksen får foder der matcher med deres naturlige føde. Denne opskrift er med tomater hvis syrlighed klær den fede smag og fennikel indeholder plantestoffer som hjælper til at fordøje netop fed mad.
KernebrødKernebrød uden almindelig mel og korn eller gluten. Virkelig godt og ikke mindst nemt at tilberede! Og til dig som ønsker at spise lav kulhydrat, glutenfri, paleo og ketoflex er dette brød et must! Opskriften er fra bogen Ketoflex som udkommer 12. maj hos Politikens forlag.
Råkostsalat med rødbede og wasabiristede kernerEn smuk salat som smager simpelt hen så godt! Spis den som den er som snack, eller som tilbehør til fisk eller lyst kød. Du kan også tilføje kogte rejer og lave det om til frokost salat eller let sommer middag.
Kylling i tomatKylling er altid god, og lår og overlår smager mest fordi de er den fedeste del. Denne ret er simpel men du kan sagtens tilføje nogle grøntsager, f.eks courgette eller og selleri rod. Men hvis du er på striks keto kost så brug kun blomkåls- eller broccoli ris. Opskriften er fra bogen Ketoflex 3-3-1
Minut brød i mikroovnenBrød kan tage lang tid at bage. Men ikke det her som er verdens hurtigste! Eller rundstykke! Det tager under 5 min og du har morgenbrød, burgerbrød, sandwich brød eller tilsæt nødder og kanel og nyd som musli bolle til en god kop te!
Kamut brød med kokosBrød er bare lækkert. Én gang imellem! At bage det selv er afslappende og sjovt og må næsten betragtes som terapi stund for travle mennesker! Det her bliver en kort terapi session for brødet tager ikke lang tid at lave. Slap af og nyd processen! Og nyd det nybagte Kamut brød med koldt smør og hvad du ellers plejer at pynte dit brød med. Kamut er forresten en gammel hvedesort som indeholder 30% mere protein end andre hvedesorte samt langt større indhold af mineraler og vitaminer.
Kylling GnallingerKylling er noget de fleste som spiser kød kan lide. Kylling Gnallinger elsker alle som kan lide kylling! Børn elsker dem! De er super velsmagende, de er sprøde og så kan man spise med fingrene hvis det er. De er også super gode at have med i madkassen, enten i skole eller på arbejde. Brug dem som hovedret med tilbehør, som ingrediens i supper og kolde salater.
Selleri KnoldsuppeSuppe er en dejlig spise. Denne her er en rigtig efterårs- og vintersuppe! Tyk, varm og god! Selleri og tomater klær hinanden godt og smagen er rund og syrlig. Hvis du er til det, kan du kødberige suppen med et par skiver stegt bacon eller fede den op med en god smør klat eller fløde smørost.
Rødebede-selleri nudlerSelleri er saftig har en bitter umami smag og super sund og fiberrig, god for maven og blodsukker balancen. Bladselleri indeholder også aktive stoffer som menes at gavne leverens funktion. Rødbedernes sødme klæder bladsellerien god. Også fuld af fibre samt aktive plantestoffer som blandt andet stimulerer produktion af kroppens egen super antioxidant glutathione. Hvis du ikke er vild med kornprodukter eller hvedenudler så prøv dem her. Så friskt og lækkert.
1 2
Scroll to Top