OPSKRIFTER

Iskaffe Go NutsIskaffe er ikke til at komme uden om om sommeren! Denne her udgave er ret skøn og lækker og så er den super sund og og tilpas fed for dem der er på ketoflex
RodfrugtröstiRodfrugt smager godt! Punktum! Bagte i ovnen, mosede, kogte i suppe og som burgere eller rösti på svenska. Selvom rodfrugt indeholder fordøjelsesvenlige fibre så indeholder de også en del stivelse. Men hvis du følger ketoflex kan du nyde dem på opladningsdage og på fridage. Ellers nyd dem anytime!
Laks med fennikel og tomatLaks er altid god! Masser af kvalitet protein og sunde fedtstoffer, vel at mærke, kun hvis det er vild laks eller er dyrket i opdræt med ordenlige forhold hvor laksen får foder der matcher med deres naturlige føde. Denne opskrift er med tomater hvis syrlighed klær den fede smag og fennikel indeholder plantestoffer som hjælper til at fordøje netop fed mad.
KernebrødKernebrød uden almindelig mel og korn eller gluten. Virkelig godt og ikke mindst nemt at tilberede! Og til dig som ønsker at spise lav kulhydrat, glutenfri, paleo og ketoflex er dette brød et must! Opskriften er fra bogen Ketoflex som udkommer 12. maj hos Politikens forlag.
Råkostsalat med rødbede og wasabiristede kernerEn smuk salat som smager simpelt hen så godt! Spis den som den er som snack, eller som tilbehør til fisk eller lyst kød. Du kan også tilføje kogte rejer og lave det om til frokost salat eller let sommer middag.
Kylling i tomatKylling er altid god, og lår og overlår smager mest fordi de er den fedeste del. Denne ret er simpel men du kan sagtens tilføje nogle grøntsager, f.eks courgette eller og selleri rod. Men hvis du er på striks keto kost så brug kun blomkåls- eller broccoli ris. Opskriften er fra bogen Ketoflex 3-3-1
Minut brød i mikroovnenBrød kan tage lang tid at bage. Men ikke det her som er verdens hurtigste! Eller rundstykke! Det tager under 5 min og du har morgenbrød, burgerbrød, sandwich brød eller tilsæt nødder og kanel og nyd som musli bolle til en god kop te!
Kamut brød med kokosBrød er bare lækkert. Én gang imellem! At bage det selv er afslappende og sjovt og må næsten betragtes som terapi stund for travle mennesker! Det her bliver en kort terapi session for brødet tager ikke lang tid at lave. Slap af og nyd processen! Og nyd det nybagte Kamut brød med koldt smør og hvad du ellers plejer at pynte dit brød med. Kamut er forresten en gammel hvedesort som indeholder 30% mere protein end andre hvedesorte samt langt større indhold af mineraler og vitaminer.
Kylling GnallingerKylling er noget de fleste som spiser kød kan lide. Kylling Gnallinger elsker alle som kan lide kylling! Børn elsker dem! De er super velsmagende, de er sprøde og så kan man spise med fingrene hvis det er. De er også super gode at have med i madkassen, enten i skole eller på arbejde. Brug dem som hovedret med tilbehør, som ingrediens i supper og kolde salater.
Selleri KnoldsuppeSuppe er en dejlig spise. Denne her er en rigtig efterårs- og vintersuppe! Tyk, varm og god! Selleri og tomater klær hinanden godt og smagen er rund og syrlig. Hvis du er til det, kan du kødberige suppen med et par skiver stegt bacon eller fede den op med en god smør klat eller fløde smørost.
Rødebede-selleri nudlerSelleri er saftig har en bitter umami smag og super sund og fiberrig, god for maven og blodsukker balancen. Bladselleri indeholder også aktive stoffer som menes at gavne leverens funktion. Rødbedernes sødme klæder bladsellerien god. Også fuld af fibre samt aktive plantestoffer som blandt andet stimulerer produktion af kroppens egen super antioxidant glutathione. Hvis du ikke er vild med kornprodukter eller hvedenudler så prøv dem her. Så friskt og lækkert.
C vit Hyben drikC vitamin er godt for kroppen og immunforsvaret. Dette vitamin styrker vores forsvar imod infektioner og forkølelser, bringer ro til stressede binyrer og vi sover bedre. Mange frugt, bær og grøntsager indeholder naturlige C vitaminer og hyben er een af de ypperste kilder. Du kender hyben som røde knopper på buske i nærheden af havet. Du kan plukke dem selv og du kan købe dem tørrede og klare til brug i din lokale helsekost.
Sexy morgen shakeSexy Shake er en klassiker fra 10 år yngre på 10 uger programmet. Den er sund med masser af protein og sunde fedtstoffer! Og så smager den bare så godt! Du kan nyde den som morgenmad eller tilbered den og tag den med i en termokande til energi optimerning senere på dagen. Du kan sagtens bruge variation af frosne bær f.eks blåbær eller bær blanding. Hvis du øsnker en fyldigere shake kan du tilsætte en smule glutenfri havregryn og give den fuld skrue i blenderen. Men så er den måske ikke så keto venlig længere.
Verdens lækreste lagkageLagkagen som alle elsker! Også børn! Den er helt uden tilsat sukker og mel og stivelse men der er rigeligt med sødme fra både dadler og bananer og chokolade! Du kan med fordel lave lagkagebundene dagen før og tilberede den et par timer inden servering så den får lejlighed til at sætte sig. Denne super lækre kage er ideal for dig som ikke ønsker eller tåler gluten og som ønsker at undgå tilsat sukker og stivelse i dine kager.
HørfrøbollerHørfrøboller er lavet på kerner og nødder og er helt fri for stivelse fra korn. De er protein rige og er perfekte hvis du følger en lavkulhydrat eller keto livsstil. Bollerne er super nemme at lave og du kan med fordel lave to portioner og fryse halvdelen. De smager godt med al slags pålæg inklusive ost, nøddesmør, æg og tomat eller blot et tykt lag koldt smør. Du kan lege lidt med dejen og tilføje grovt hakkede valnødder og små stykker cacao nips eller 85% mørkt chokolade.
Broccoli med æbleBroccolisalat kan man altid spise, og denne her også selvom du tror du ikke kan lide broccoli! Dine hormoner kan ihvertfald som elsker den virkning denne type kål har på harmonien og balancen. Sødmen fra æblerne klæder den lidt bitre smag rigtig fint og det sunde fedt fra hasselnødderne runder det hele af! Smager godt til både fisk og kød eller helt uden.
1 2
Scroll til toppen