Minut brød i mikroovnen

SværhedsgradNybegynder

Brød kan tage lang tid at bage. Men ikke det her som er verdens hurtigste! Eller rundstykke! Det tager under 5 min og du har morgenbrød, burgerbrød, sandwich brød eller tilsæt nødder og kanel og nyd som musli bolle til en god kop te!

Forberedelse3 minsKogetid1 minSamlet tid4 mins
 1 stk stort æg
 1 spsk kokosfibre (15 g)også kendt som kokosmel f.eks fra Funktional mat / Sukrin
 2 spsk Kværnede frøblanding (30 g)Feks hørfrø mel
 0,50 g bagepulver
 1 spsk smør eller olie
1

Sådan laver du verdens hurtigste brød!
Slå ægget ud i en alm størrelse kop eller tilsvarende redskab som tåler at komme i mikroovn. Pisk ægget og tilsæt kokosfibre, hørfrømel ( og evt mandelmel) og bagepulver, 1 spsk smeltet smør eller olie og pisk let. Dejen er ret tyk.

Stil koppen i mikroovnen og stil på 1 og bag i 90 sek. Vær forsigtig med ikke at brænde fingrene når du tager koppen ud. Brødet bliver løs fra koppen med det samme men du kan bruge en gaffel hvis det er. Skær brødet over på samme måde som rundstykke.

Spis det som det er, med kun tandsmør eller kom alle de pålæg du kan forestille dig men som er keto venlige naturligvis, og der er mange!

Tips:
Prøv at riste det, så bliver det mere sprødt hvis du ønsker det.

Jeg bruger minut brødet også som burgerbrød!

Tilsæt smag hvis det skal være “sukkerbrød”; kanel, stødt kardemomme, sukrin eller som madbrød; rosmarin, hvidløg, timian.

Opskriften er fra Thorbjörg´s nye bog; Ketoflex 3-3-1 som udkommer 12. maj 2021

Kategori,

Ingredients

 1 stk stort æg
 1 spsk kokosfibre (15 g)også kendt som kokosmel f.eks fra Funktional mat / Sukrin
 2 spsk Kværnede frøblanding (30 g)Feks hørfrø mel
 0,50 g bagepulver
 1 spsk smør eller olie

Directions

1

Sådan laver du verdens hurtigste brød!
Slå ægget ud i en alm størrelse kop eller tilsvarende redskab som tåler at komme i mikroovn. Pisk ægget og tilsæt kokosfibre, hørfrømel ( og evt mandelmel) og bagepulver, 1 spsk smeltet smør eller olie og pisk let. Dejen er ret tyk.

Stil koppen i mikroovnen og stil på 1 og bag i 90 sek. Vær forsigtig med ikke at brænde fingrene når du tager koppen ud. Brødet bliver løs fra koppen med det samme men du kan bruge en gaffel hvis det er. Skær brødet over på samme måde som rundstykke.

Spis det som det er, med kun tandsmør eller kom alle de pålæg du kan forestille dig men som er keto venlige naturligvis, og der er mange!

Tips:
Prøv at riste det, så bliver det mere sprødt hvis du ønsker det.

Jeg bruger minut brødet også som burgerbrød!

Tilsæt smag hvis det skal være “sukkerbrød”; kanel, stødt kardemomme, sukrin eller som madbrød; rosmarin, hvidløg, timian.

Opskriften er fra Thorbjörg´s nye bog; Ketoflex 3-3-1 som udkommer 12. maj 2021

Minut brød i mikroovnen
Scroll til toppen