Kylling i tomat

SværhedsgradIntermediate

Kylling er altid god, og lår og overlår smager mest fordi de er den fedeste del. Denne ret er simpel men du kan sagtens tilføje nogle grøntsager, f.eks courgette eller og selleri rod. Men hvis du er på striks keto kost så brug kun blomkåls- eller broccoli ris. Opskriften er fra bogen Ketoflex 3-3-1

Forberedelse30 minsSamlet tid30 mins
 500 g kylling, f.eks lår og overlår
 30 g fedt til stegning, smør og olivenolie
 2 tsk tørret rosmarin
 2 tsk stødt koriander
 2 stk store fed hvidløg
 1 spsk hakket ingefær rod
 0,50 tsk stødt chili eller chili flager
 300 ml kylling fond eller brug 1 stk kylling boullion terning og 300 ml vand
 60 g tomat puré
 1 tsk flagesalt f.eks maldon salt
 0,50 spsk hvidvins eddike eller citronsaftblomkåls- eller broccoliris 4-5 stk basilikumblade pr portion 1 spsk 36% fed cremefraiche pr portion
1

Gnid kyllingestykkerne med rosmarin og koriander og steg dem på alle sider i fedtstoffet, i 5-10 min, i en tykbundet gryde.

Kom kyllingfond eller vand og bouillonterning ved, sammen med tomat puré, ingefær og det pressede hvidløg, chili, salt og peber.

Kog i 30 min, smag til med hvidvinseddike eller citron og måske mere salt.

Server sammen med kogte blomkåls- eller broccoliris (se tilberedningsmetode på s 191). Kom 1-2 spsk smør eller god olivenolie på hver portion ris, kom kylling og sovs ovenpå og top med cremefraiche og basilikum blade.

Kategori,

Ingredients

 500 g kylling, f.eks lår og overlår
 30 g fedt til stegning, smør og olivenolie
 2 tsk tørret rosmarin
 2 tsk stødt koriander
 2 stk store fed hvidløg
 1 spsk hakket ingefær rod
 0,50 tsk stødt chili eller chili flager
 300 ml kylling fond eller brug 1 stk kylling boullion terning og 300 ml vand
 60 g tomat puré
 1 tsk flagesalt f.eks maldon salt
 0,50 spsk hvidvins eddike eller citronsaftblomkåls- eller broccoliris 4-5 stk basilikumblade pr portion 1 spsk 36% fed cremefraiche pr portion

Directions

1

Gnid kyllingestykkerne med rosmarin og koriander og steg dem på alle sider i fedtstoffet, i 5-10 min, i en tykbundet gryde.

Kom kyllingfond eller vand og bouillonterning ved, sammen med tomat puré, ingefær og det pressede hvidløg, chili, salt og peber.

Kog i 30 min, smag til med hvidvinseddike eller citron og måske mere salt.

Server sammen med kogte blomkåls- eller broccoliris (se tilberedningsmetode på s 191). Kom 1-2 spsk smør eller god olivenolie på hver portion ris, kom kylling og sovs ovenpå og top med cremefraiche og basilikum blade.

Kylling i tomat
Scroll til toppen