Råkostsalat med rødbede og wasabiristede kerner

SværhedsgradNybegynder

En smuk salat som smager simpelt hen så godt! Spis den som den er som snack, eller som tilbehør til fisk eller lyst kød. Du kan også tilføje kogte rejer og lave det om til frokost salat eller let sommer middag.

Forberedelse20 minsSamlet tid20 mins
 100 g solsikkekerner eller græskarkerner eller blanding af begge
 1 spsk kokosolie
 1 spsk wasabi paste eller tilsvarende af fint reven peberrod
 1 spsk akacie honning eller Sukrin sirup
 2 stk mellem store rødbeder
 2 stk mellem store gulerødder
 1 stk citrongræs eller saften af og reven skal af én øko citron
 1 tsk eller 2 flagesalt, f.eks maldon salt
 50 ml avocado olie
1

Fire portioner

Kernerne tørristes på en glovarm pande under stadig omrøring.
Når kernerne tager farve, tilsættes kokosolie, wasabi eller peberrod og akaciehonning. Rør sammen og tag dem straks af panden, og lad dem køle af på en tallerken til senere..

Brug en råkostmaskine eller et rivejern til at rive rødbeder og gulerødder.

Snit citrongræs meget fint med skarp kniv, eller riv citronskal og pres saften. I en skål blandes citrongræs, eller citronsaft og -skal, med de revne gulerødder og rødbeder. salt, friskkværnet peber og rapsolien.

Top med de wasabi-/honningristede kerner.

Opskriften er fra bogen Min Yoga - næring til krop og sjæl.

Ingredients

 100 g solsikkekerner eller græskarkerner eller blanding af begge
 1 spsk kokosolie
 1 spsk wasabi paste eller tilsvarende af fint reven peberrod
 1 spsk akacie honning eller Sukrin sirup
 2 stk mellem store rødbeder
 2 stk mellem store gulerødder
 1 stk citrongræs eller saften af og reven skal af én øko citron
 1 tsk eller 2 flagesalt, f.eks maldon salt
 50 ml avocado olie

Directions

1

Fire portioner

Kernerne tørristes på en glovarm pande under stadig omrøring.
Når kernerne tager farve, tilsættes kokosolie, wasabi eller peberrod og akaciehonning. Rør sammen og tag dem straks af panden, og lad dem køle af på en tallerken til senere..

Brug en råkostmaskine eller et rivejern til at rive rødbeder og gulerødder.

Snit citrongræs meget fint med skarp kniv, eller riv citronskal og pres saften. I en skål blandes citrongræs, eller citronsaft og -skal, med de revne gulerødder og rødbeder. salt, friskkværnet peber og rapsolien.

Top med de wasabi-/honningristede kerner.

Opskriften er fra bogen Min Yoga - næring til krop og sjæl.

Råkostsalat med rødbede og wasabiristede kerner
Scroll til toppen