Kokosbar

SværhedsgradNybegynder

Kokosbar er lavet på kokosmel og naturligt sødestof og mørk chokolade. Stærkt inspireret af smager Bounty chokoladebar, som er een af mine favoritter. For dig som vælger sukkerfrit og er på lav kulhydrat eller ketoflex er det en kærkommen snack eller mellemmåltid til en god kop kaffe eller te. Opbevares koldt.

Forberedelse30 minsSamlet tid30 mins
 250 g kokosmel ( det almindelige reven kokosnødmel ikke alt for fint)
 8 drops Stevia vanilla smagFor eksempel fra Good Good
 ¼ tsk vanilje pulver ( ikke forveksle med vanilje sukker)
 100 ml kokosfløde ( toppen af kokosfløden i en dåse med fed kokosmælk)Brug resten af kokosmælken i en shake
 65 ml kokos olie, økologisk og koldpresset
 35 g kakao pulver Eller 100g 85% mørk chokolade, som smeltes over vandbad
1

10-20 stk, alt efter den størrelse du vælger

Mix kokosmel, vanilje pulver, 4 dråber vanilje stevia og kokosfløde sammen. Hvis det er for tørt kom mere kokosfløde i.

Press kokosmassen i et kvadrat størrelse form / fad så den er 2-3 cm tyk.
Kom formen i fryseren i nogle timer eller natten over.
Tag formen ud og lad kokosmassen tø nok til at du kan skære det antal stykker du ønsker.

Overtræk
Smelt olien i en bryde sammen med kakao pulver og 4 dr vanilje stevia. Rør godt og grundigt og sørg for der ikke er nogen korn eller ujævnheder. Køl den ned.

Vend de frosne kokosstykker i chokoladen, det skal dække hele stykket.
Kom dem på en plade eller tellerken og kom i køleskabet. Når chokoladen er størknet flyt kokos barene over i en container med låg på.

PS Erstat kakao pulver med rigtig 100 g 85% mørk chokolade som du smelter i en skål i vandbad. Bland en smule smør eller kokosolie i det smeltede chokolade, køl af og fortsæt med samme fremgangsmåde.

Ingredients

 250 g kokosmel ( det almindelige reven kokosnødmel ikke alt for fint)
 8 drops Stevia vanilla smagFor eksempel fra Good Good
 ¼ tsk vanilje pulver ( ikke forveksle med vanilje sukker)
 100 ml kokosfløde ( toppen af kokosfløden i en dåse med fed kokosmælk)Brug resten af kokosmælken i en shake
 65 ml kokos olie, økologisk og koldpresset
 35 g kakao pulver Eller 100g 85% mørk chokolade, som smeltes over vandbad

Directions

1

10-20 stk, alt efter den størrelse du vælger

Mix kokosmel, vanilje pulver, 4 dråber vanilje stevia og kokosfløde sammen. Hvis det er for tørt kom mere kokosfløde i.

Press kokosmassen i et kvadrat størrelse form / fad så den er 2-3 cm tyk.
Kom formen i fryseren i nogle timer eller natten over.
Tag formen ud og lad kokosmassen tø nok til at du kan skære det antal stykker du ønsker.

Overtræk
Smelt olien i en bryde sammen med kakao pulver og 4 dr vanilje stevia. Rør godt og grundigt og sørg for der ikke er nogen korn eller ujævnheder. Køl den ned.

Vend de frosne kokosstykker i chokoladen, det skal dække hele stykket.
Kom dem på en plade eller tellerken og kom i køleskabet. Når chokoladen er størknet flyt kokos barene over i en container med låg på.

PS Erstat kakao pulver med rigtig 100 g 85% mørk chokolade som du smelter i en skål i vandbad. Bland en smule smør eller kokosolie i det smeltede chokolade, køl af og fortsæt med samme fremgangsmåde.

Kokosbar
Scroll til toppen