Chi´a la mande

SværhedsgradNybegynder

Chi´a la mande er alternativ til den klassiske Ris a la mande og kan med fordel nydes hvis du ønsker en udgave med mindre kulhydrat og sukker. Den er nem at lave, ingen kogning eller ris som risikerer at brænde på. Hvis du ønsker en vegan Chi´a la mande så skip kofløden og erstat med mere kokosfløde eller soyafløde for at undgå at kokossmagen bliver for gennemtrængelig.

Forberedelse15 minsKogetid1 minSamlet tid16 mins
 70 g chia frø
 300 ml vand
 200 ml kokosfløde Jeg plejer at bruge den tykke fløde øverst i en dåse fuldfed kokosmælk
 50 g Sukrin naturligt sødestof ( det der ligner hvid strøsukker)
 ¼ tsk salt
 15 g citronsaft ( 1 spsk)
 100 ml piskefløde
 100 g mandelflager eller mandel tern
 1 stk vanilje stang alternativ 1/4 tsk vanilje pulver eller vanilje ekstrakt
Kirsebærsovs
 300 g kirsebær, frosne eller henkogte uden tilsat sukkeralternativt og som også smager godt er blanding af diverse frosne bær
 30 g Sukrin naturligt sødestof eller brug Sukrin sirup, virkelig godt!
 15 g citronsaft ( 1 spsk)
1

Fire til seks portioner

Det gør du

Opblød chia frøene i vand, sammen med saltet, i tre til fire timer eller over nat. For at undgå sammenklumpning af frøene, rør rundt i blandingen en gang imellem den første halve time.

Når frøene har trukket hele væsken i sig og er blevet til gel agtig tyk grød, rør forsigtig rundt i dem og løs op for eventuelle klumper.

Skrab vaniljefrøene ud af stangen ( eller brug vanilje pulver) og rør forsigtig i grøden sammen med kokosfløde, sødestof og citronsaft. Smag på det. Skal der mere sødme eller mere sur smag ? Tilsæt hvis du synes.

Tilsæt mandelflagerne og rør forsigtigt.

Pisk fløden og vend den forsigtig sammen ved grøden.

Bær sovs

Optø de frosne bær, enten kirsebær eller blanding af diverse bær.

Læg et par bær til side for at bruge som pynt / topping, dog ikke de store jordbær.

Brug en stavblender og pisk de optøede bær til mos/sovs sammen med sødestof og citronsaft.

Anret Chi a la mande i portionsskåle, kom et par spsk bær sovs over, pynt med et par hele bær samt mandelflager.

Husk at komme een smuttet mandel i een af skålene!

Chia a la mande kan opbevares i køleskab i 3- 4 dage så den kan du med fordel lave på forhånd.

PS Det er helt i orden at komme lidt mandel ekstrakt i grøden hvis du vil have mere mandelsmag.

Ingredients

 70 g chia frø
 300 ml vand
 200 ml kokosfløde Jeg plejer at bruge den tykke fløde øverst i en dåse fuldfed kokosmælk
 50 g Sukrin naturligt sødestof ( det der ligner hvid strøsukker)
 ¼ tsk salt
 15 g citronsaft ( 1 spsk)
 100 ml piskefløde
 100 g mandelflager eller mandel tern
 1 stk vanilje stang alternativ 1/4 tsk vanilje pulver eller vanilje ekstrakt
Kirsebærsovs
 300 g kirsebær, frosne eller henkogte uden tilsat sukkeralternativt og som også smager godt er blanding af diverse frosne bær
 30 g Sukrin naturligt sødestof eller brug Sukrin sirup, virkelig godt!
 15 g citronsaft ( 1 spsk)

Directions

1

Fire til seks portioner

Det gør du

Opblød chia frøene i vand, sammen med saltet, i tre til fire timer eller over nat. For at undgå sammenklumpning af frøene, rør rundt i blandingen en gang imellem den første halve time.

Når frøene har trukket hele væsken i sig og er blevet til gel agtig tyk grød, rør forsigtig rundt i dem og løs op for eventuelle klumper.

Skrab vaniljefrøene ud af stangen ( eller brug vanilje pulver) og rør forsigtig i grøden sammen med kokosfløde, sødestof og citronsaft. Smag på det. Skal der mere sødme eller mere sur smag ? Tilsæt hvis du synes.

Tilsæt mandelflagerne og rør forsigtigt.

Pisk fløden og vend den forsigtig sammen ved grøden.

Bær sovs

Optø de frosne bær, enten kirsebær eller blanding af diverse bær.

Læg et par bær til side for at bruge som pynt / topping, dog ikke de store jordbær.

Brug en stavblender og pisk de optøede bær til mos/sovs sammen med sødestof og citronsaft.

Anret Chi a la mande i portionsskåle, kom et par spsk bær sovs over, pynt med et par hele bær samt mandelflager.

Husk at komme een smuttet mandel i een af skålene!

Chia a la mande kan opbevares i køleskab i 3- 4 dage så den kan du med fordel lave på forhånd.

PS Det er helt i orden at komme lidt mandel ekstrakt i grøden hvis du vil have mere mandelsmag.

Chi´a la mande
Scroll til toppen