Selleri Knoldsuppe

SværhedsgradNybegynder

Suppe er en dejlig spise. Denne her er en rigtig efterårs- og vintersuppe! Tyk, varm og god! Selleri og tomater klær hinanden godt og smagen er rund og syrlig. Hvis du er til det, kan du kødberige suppen med et par skiver stegt bacon eller fede den op med en god smør klat eller fløde smørost.

Forberedelse15 minsKogetid15 minsSamlet tid30 mins
 ½ stk stor selleriknol eller 1 stk lille knold
 100 g tørrede tomater
 2 stk store gulerødder
 1 stk stort hvidløg
 4 tsk Herbamare grøntsags pulverEller brug 1 stk grøntsags boullion terning
 2 tsk tørret oregano
 ½ tsk stødt spidskommen
 500 ml vand
 1 stk dåse fed kokosmælk
 1 tsk friskkværnet sort peber
 2 spsk olivenolie til stegning
1

Fire portioner.

Skær selleri og gulerødder i små stykker.
Svits stykkerne let i olien sammen med de tørrede tomater, hvidløg og krydderier. Tomaterne skal være bløde.
Tilsæt vand og lad det koge op i 5 minutter.
Kom det hele i blenderen og bland til en grovkornet konsistens - ikke helt flydende.
Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt kokosmælk og lad den lige koge op igen.
Smag til med salt og peber og evt. citronsaft.

Tip: Lav ekstra meget suppe og brug den de næste par dage som kold dip til dine gulerødder, som snack eller som mellemmåltid. Den smager sindssyg godt!

Ekstra tip: Server suppen, som den er, eller med 2-4 kylling gnallinger. Top med frisk grønt som persille eller koriander.

Ingredients

 ½ stk stor selleriknol eller 1 stk lille knold
 100 g tørrede tomater
 2 stk store gulerødder
 1 stk stort hvidløg
 4 tsk Herbamare grøntsags pulverEller brug 1 stk grøntsags boullion terning
 2 tsk tørret oregano
 ½ tsk stødt spidskommen
 500 ml vand
 1 stk dåse fed kokosmælk
 1 tsk friskkværnet sort peber
 2 spsk olivenolie til stegning

Directions

1

Fire portioner.

Skær selleri og gulerødder i små stykker.
Svits stykkerne let i olien sammen med de tørrede tomater, hvidløg og krydderier. Tomaterne skal være bløde.
Tilsæt vand og lad det koge op i 5 minutter.
Kom det hele i blenderen og bland til en grovkornet konsistens - ikke helt flydende.
Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt kokosmælk og lad den lige koge op igen.
Smag til med salt og peber og evt. citronsaft.

Tip: Lav ekstra meget suppe og brug den de næste par dage som kold dip til dine gulerødder, som snack eller som mellemmåltid. Den smager sindssyg godt!

Ekstra tip: Server suppen, som den er, eller med 2-4 kylling gnallinger. Top med frisk grønt som persille eller koriander.

Selleri Knoldsuppe
Scroll to Top