Verdens lækreste lagkage

SværhedsgradNybegynder

Lagkagen som alle elsker! Også børn! Den er helt uden tilsat sukker og mel og stivelse men der er rigeligt med sødme fra både dadler og bananer og chokolade! Du kan med fordel lave lagkagebundene dagen før og tilberede den et par timer inden servering så den får lejlighed til at sætte sig. Denne super lækre kage er ideal for dig som ikke ønsker eller tåler gluten og som ønsker at undgå tilsat sukker og stivelse i dine kager.

Forberedelse15 minsKogetid45 minsSamlet tid1 hr
 2 stk Lagkagebunde
 250 g tørrede dadler
 300 ml vand
 ½ tsk vanilje pulver
 8 stk æggehvider
 200 g grovt hakkede hasselnødder
 2 spsk kokosolie
Fyld til lagkagen
 4 stk ikke helt moden bananer / skærevenlige
 200 ml piskefløde
 ¼ tsk vanilje pulver
 100 g mørk chokolade 75%
1

Indstil ovnen på 180 °C.

Kom dadlerne i en gryde sammen med 2 dl vand og vanilje, og kog ved svag varme i ca. 15 minutter til dadlerne er faldet sammen, og du kan røre dem sammen til en tyk grød. Afkøl. Bland lidt mere vand i. Den skal være blød, men absolut ikke flydende. Det ligner mormors frugtgrød dagen efter.

Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt lidt mere end halvdelen af dadelmassen i de stive æggehvider med en dej skraber. Stil resen af daddelmassen til side til senere.

Mens hasselnødderne er i den uåbnede pose, banker du dem med bunden af en gryde eller lignende så alle bliver knust, men ikke pulveriserede. De skal være grove med bid i.

Smør to springforme med kokosolie, beklæd dem med bagepapir eller brug tærteforme af silikone.

Fordel æggehvidedejen i de to forme, og fordel de knuste hasselnødder oven på den.

Bag bunden i ca. 15 minutter. Hold øje – de skal være brune, men ikke for mørke.

Når bundene er færdigbagte, så tag dem ud, og lad dem afkøle i formen. Kom den ene af dem på et lagkage fad med nøddesiden opad.

Skær bananerne i skiver og fordel dem på bunden. Tag den tilsidesatte daddelmasse og fordel en lille klat hist og pist på bananerne.

Hak 1/3 del af chokoladen grovt og fordel på kagerne.

Pisk fløden, og kom den på bananerne. Anbring den anden bund oven på med nøddesiden opad.

Smelt resten af chokoladen i vandbad (vand i gryden, chokoladen i en skål og skålen i gryden).
Når den er smeltet, så hæld den over kagen. Lagkagen bliver bedre af at hvile et par timer inden serveringen, så den kan samle sig.

Nyd den med det samme!

Ingredients

 2 stk Lagkagebunde
 250 g tørrede dadler
 300 ml vand
 ½ tsk vanilje pulver
 8 stk æggehvider
 200 g grovt hakkede hasselnødder
 2 spsk kokosolie
Fyld til lagkagen
 4 stk ikke helt moden bananer / skærevenlige
 200 ml piskefløde
 ¼ tsk vanilje pulver
 100 g mørk chokolade 75%

Directions

1

Indstil ovnen på 180 °C.

Kom dadlerne i en gryde sammen med 2 dl vand og vanilje, og kog ved svag varme i ca. 15 minutter til dadlerne er faldet sammen, og du kan røre dem sammen til en tyk grød. Afkøl. Bland lidt mere vand i. Den skal være blød, men absolut ikke flydende. Det ligner mormors frugtgrød dagen efter.

Pisk æggehviderne stive. Vend forsigtigt lidt mere end halvdelen af dadelmassen i de stive æggehvider med en dej skraber. Stil resen af daddelmassen til side til senere.

Mens hasselnødderne er i den uåbnede pose, banker du dem med bunden af en gryde eller lignende så alle bliver knust, men ikke pulveriserede. De skal være grove med bid i.

Smør to springforme med kokosolie, beklæd dem med bagepapir eller brug tærteforme af silikone.

Fordel æggehvidedejen i de to forme, og fordel de knuste hasselnødder oven på den.

Bag bunden i ca. 15 minutter. Hold øje – de skal være brune, men ikke for mørke.

Når bundene er færdigbagte, så tag dem ud, og lad dem afkøle i formen. Kom den ene af dem på et lagkage fad med nøddesiden opad.

Skær bananerne i skiver og fordel dem på bunden. Tag den tilsidesatte daddelmasse og fordel en lille klat hist og pist på bananerne.

Hak 1/3 del af chokoladen grovt og fordel på kagerne.

Pisk fløden, og kom den på bananerne. Anbring den anden bund oven på med nøddesiden opad.

Smelt resten af chokoladen i vandbad (vand i gryden, chokoladen i en skål og skålen i gryden).
Når den er smeltet, så hæld den over kagen. Lagkagen bliver bedre af at hvile et par timer inden serveringen, så den kan samle sig.

Nyd den med det samme!

Verdens lækreste lagkage
Scroll til toppen