Bagekunst

FastelavnsbollerFastelavnsboller skal man bare spise i februar! Sådan er det! Jeg er helt med på, at den helt klassiske bolle dej og flødeskum og en klat chokolade topping er bare det bedste og mest praktiske. Men hvis du, som jeg, spiser helst glutenfrit og mange fastelavnsboller denne ene gang om året, så kan denne her opskrift noget. Kan sagtens bruges, også når der ikke er fastelavn.
Julekage med appelsinJulekage er noget jeg husker fra min barndom i Island. Den smagte af kardemomme og der var rosiner i, masser af sukker og hvedemel. Jeg har lavet en helt anden version! Så det er en anderledes julekage, sukkerfri naturligvis, men stadig sød og smager af jul! Hvis du vil, kan du jule den op med din julesmag f.eks kanel og en anelse nellike.
Sarah BernardtSarah Bernhard kager er ikke til at komme uden om i Island i den søde juletid. De er blevet den del af julebagtraditionen og den er hermed givet videre. Denne opskrift er naturligvis uden sukker og smager lækkert til en god kop kaffe eller mørk te.
KernebrødKernebrød uden almindelig mel og korn eller gluten. Virkelig godt og ikke mindst nemt at tilberede! Og til dig som ønsker at spise lav kulhydrat, glutenfri, paleo og ketoflex er dette brød et must! Opskriften er fra bogen Ketoflex som udkommer 12. maj hos Politikens forlag.
Minut brød i mikroovnenBrød kan tage lang tid at bage. Men ikke det her som er verdens hurtigste! Eller rundstykke! Det tager under 5 min og du har morgenbrød, burgerbrød, sandwich brød eller tilsæt nødder og kanel og nyd som musli bolle til en god kop te!
Kamut brød med kokosBrød er bare lækkert. Én gang imellem! At bage det selv er afslappende og sjovt og må næsten betragtes som terapi stund for travle mennesker! Det her bliver en kort terapi session for brødet tager ikke lang tid at lave. Slap af og nyd processen! Og nyd det nybagte Kamut brød med koldt smør og hvad du ellers plejer at pynte dit brød med. Kamut er forresten en gammel hvedesort som indeholder 30% mere protein end andre hvedesorte samt langt større indhold af mineraler og vitaminer.
Verdens lækreste lagkageLagkagen som alle elsker! Også børn! Den er helt uden tilsat sukker og mel og stivelse men der er rigeligt med sødme fra både dadler og bananer og chokolade! Du kan med fordel lave lagkagebundene dagen før og tilberede den et par timer inden servering så den får lejlighed til at sætte sig. Denne super lækre kage er ideal for dig som ikke ønsker eller tåler gluten og som ønsker at undgå tilsat sukker og stivelse i dine kager.
HørfrøbollerHørfrøboller er lavet på kerner og nødder og er helt fri for stivelse fra korn. De er protein rige og er perfekte hvis du følger en lavkulhydrat eller keto livsstil. Bollerne er super nemme at lave og du kan med fordel lave to portioner og fryse halvdelen. De smager godt med al slags pålæg inklusive ost, nøddesmør, æg og tomat eller blot et tykt lag koldt smør. Du kan lege lidt med dejen og tilføje grovt hakkede valnødder og små stykker cacao nips eller 85% mørkt chokolade.
BananbrødBananbrød smager godt! Sådan er det bare! Spis det når du mangler lidt sødme i hverdagen, især som treat til eftermiddags te eller kaffe eller når du får uventede gæster er du den som kan diske op med lækkert og forholdsvis sundt kagebrød. Der skal helt klar smør på men kan sagtens spises som det er.
Scroll to Top