Bananbrød

SværhedsgradNybegynder

Bananbrød smager godt! Sådan er det bare! Spis det når du mangler lidt sødme i hverdagen, især som treat til eftermiddags te eller kaffe eller når du får uventede gæster er du den som kan diske op med lækkert og forholdsvis sundt kagebrød. Der skal helt klar smør på men kan sagtens spises som det er.

Forberedelse10 minsKogetid50 minsSamlet tid1 hr
 2 stk modne bananer
 100 g tørrede figner, de bløde fugtige fra f.eks Urtekram
 1 tsk stødt muskat
 1 spsk reven skal økologisk eller usprøjtet grapefrugt
 200 g hasselnødder, grovt hakkede
 100 g kogte og afkølede quinoa gryn
 100 g fuldkorns speltmel
 2 tsk bagepulver
 4 stk æg
 ¼ tsk flagesalt
1

Skær fignerne i bittesmå stykker.
Mos bananerne.
Bland alle ingredienser sammen, kom dejen i en smurt brødform og bag “kagebrødet” i 50 min i 175°C forvarmet ovn.
Tag kagen ud og lad den afkøle helt inden du skærer i den.
Smager rigtig godt med koldt smør på!

Ingredients

 2 stk modne bananer
 100 g tørrede figner, de bløde fugtige fra f.eks Urtekram
 1 tsk stødt muskat
 1 spsk reven skal økologisk eller usprøjtet grapefrugt
 200 g hasselnødder, grovt hakkede
 100 g kogte og afkølede quinoa gryn
 100 g fuldkorns speltmel
 2 tsk bagepulver
 4 stk æg
 ¼ tsk flagesalt

Directions

1

Skær fignerne i bittesmå stykker.
Mos bananerne.
Bland alle ingredienser sammen, kom dejen i en smurt brødform og bag “kagebrødet” i 50 min i 175°C forvarmet ovn.
Tag kagen ud og lad den afkøle helt inden du skærer i den.
Smager rigtig godt med koldt smør på!

Bananbrød
Scroll til toppen