Sukkerfri sommer drikke

Sukkerfri drikke slukker tørsten bedre! På en dejlig varm og solrig sommerdag er det naturligt at blive mere tørstig og tørst slukkes bedst med almindelig vand fra hanen. Vi har også lyst til at nyde noget der smager af noget koldt, lækkert og læskende når vi hygger og vil skal også være bevidste om at vi sveder mere og skal være extra opmærksomme på at tilføre kroppen extra elektrolytter / salte især hvis du er på keto eller på ketoflex. Sukkerfri og keto venlige læskedrikke kan sagtens købes og blandt andet kan du nyde disse eksempler:

Dansk vand med citron.

Egekilde naturligt kildevand med brus og helt uden tilsat sukker eller sukker erstatning har  variation af smag for eksempel tranebær, hyldeblomst, blåbær og granatæble.

Granatæble saft fra Livets saft er en ren økologisk granatæblesaft uden tilsat sukker eller sødestoffer. Den indeholder 10g kulhydrat / 100ml saft som er er bærrenes naturlige indhold af frugtsukker. Kom 1-2 spsk ( 15-30 ml) i et stort glas naturlig kildevand med brus eller i dansk vand, godt med isterninger og hvis du vil have mere sødme et par dråber stevia som er et naturligt sødemiddel. Du kan gå endnu videre og lege med mynte- eller citronmelisse blade eller sågar en lille kvist rosmarin som klæder granatæblesmagen rigtig fint og pikant.

Rå Aronia Juice Bag in Box Ø, ren økologisk aronia juice, pasteuriseret og koldpresset rå aronia juice i en boks fra Wellnox. Indeholder kun naturligt indhold af sukker eller ca 11g /100ml juice. Brug den på samme måde som jeg anbefaler du bruger granatæblesaften fra Livets saft; mix den med kildevand med brus, dansk vand og isterninger, tilsæt lille smule lime eller citron saft eller kom en skive i drikken.

Kombucha. Det er en gæret, naturligt kulsyreholdigt te. En dejlig alkoholfri drik som kan nydes med isterninger i et smukt glas eller vinglas til maden. Det er tilsat sukker, ellers kan det ikke gæres men drikken har et naturligt kulsyre fordi bakterierne spiser sukkeret og derved dannes kulsyre. Deraf det lave sukkerindhold som er kun total 3,3 g i 100 mg i den økologiske Kombucha fra Urtekram. Den fås i forskellige smag for eksempel Fruity Honeybush, Sweet Lemongrass og Mellow Ginger.

Ice tea med Grøn te. Du kan bruge hvilken som helst grøn te men den bedste og også mest praktiske at lave kold er den økologiske ActiGreen Original Green Tea Powder med pebermynte. Kom indholdet fra en pose ( der er 40 poser i en pakke, praktisk at tage med i tasken) i kun lille smule varmt vand for at opløse pulveret. Kom det i mindst 1/2 L koldt vand fra vandhanen, mere hvis du vil have den tyndere. Masser af isterninger og en kvist frisk pebermynte og lidt citron og du har en super sund ice tea drik. Du kan også bruge dansk vand og voilá! En grøn te sodavand! Hvis du vil have din ice tea sød så burg et par dråber stevia.

Is kaffe er ikke til at komme uden om. Lav din egen helt basik ved at lave kaffe som du plejer med lav 1 L, kom den på kande eller flaske og stil i køleskabet så du har til et par dage eller tre. Server i højt glas med masser af isterninger og evt et par dråber Stevia for sødme og hvis du er til det, kan du komme lidt nødde- mandel- eller kokosmælk i. Yummy!

Prøv også ISKAFFE GO NUTS opskrift fram min bog Boost din Vitalitet 

Tips: Verdens bedste elektorlytter, Elete, kan du bestille HER. Jeg anbefaler at du køber een stor flaske og den mindste størrelse, som du fylder på af den store, den lille er perfekt at have med i håndtasken, rygsækken eller i sportstasken så du har dem altid ved hånden klar til at forsyne dig med nogle dråber.

Scroll to Top