THORBJÖRG BLOG

Sunde nyheder, økologi og meget mere, til dig og din familie

SKREVET AF: Thorbjörg Hafsteinsdóttir  |  24. september 2018, kl. 16.15  |  0 Kommentarer  |  LÆS MERE

10 år efter. Foredrag 4. oktober 2018

 

10 år yngre !

Hvordan går det nu...10 år efter! 

Kom til inspirationsaften torsdag d. 4. oktober kl. 18.30-20.30, hvor jeg vil surfe på sundhedstrendens fem bølgetoppe. 

Sted: Sofias Hus. Godthåbsvej 6a, Baghuset. Frederiksberg. Pris 145,- TILMELD

Jeg har flere ting i ærmet, som jeg det sidste stykke tid har været meget optaget af, og som jeg glæder mig til at præsentere dig for. Til foredraget vil jeg surfe gennem fem interessante temaer inden for ernæring, kostretning og livsstil, som er tidens trends. Der vil selvfølgelig være mulighed for spørgsmål. Desuden vil jeg præsentere vinterens kursusprogram, som du har mulighed for at tilmelde dig.

INDHOLD PÅ FOREDRAGET

10 år yngre 10 år efter. 

Der er forskellige veje til sund krop og vitalitet, mens du ældes naturligt med ynde. Vi bliver alle sammen ældre uanset hvornår, vi er født. Og det ser ud til, vi kan blive tudsegamle, hvis vi vil. Kan du huske 10 år yngre på 10 uger? Der er rigtig mange rundt omkring i verden, der har haft, og stadig har, stor glæde af at følge mine anbefalinger fra min første bog - som i øvrigt har 10 års jubilæum i år... Yay!

Bogen var banebrydende ved at være first mover på at forbinde visse typer mad og fødevarer med produktion af inflammation i kroppen, og for at afdække og sætte navn på de sundhedsskadelige konsekvenser af især tilsæt sukker og kulhydrater. 

Mit budskab har ikke ændret sig markant, og jeg interesserer mig stadig for:

 • hvordan du kan spise dig sund og slank, hvis du er overvægtig og endda rask, hvis du er syg
 • spise dig yngre, hvis du ældes for hurtig
 • og spise dig til mere energi og glæde.

Men holder mit sundheds- og vitalitetsbudskab stadig? Det har trods alt 10 år på bagen... Det kan jeg afsløre, at det gør. Men der er nok plads til en justering eller to i mit kære program.

Hvor gammel vil du være?

Den nye trend går i retning af individuelle kostprogrammer baseret på dine gener. Det lyder vildt, og det er det også… Men det er forholdsvis nemt at få testet sine gener og få lagt et skræddersyet program efter dem. Er det vejen frem?

Fedt med fedt på

Fedt er stadig og altid populært at tale om. Vi er stadig der, hvor vi bliver forvirrede. Dræber fedt, eller kan vi ikke få nok af det? Èn af de nye "gamle" kostretninger har fået renæssance. Midt i fedtforskrækkelsen anbefaler Ketogenic food, at op til 70% af kalorier skal komme fra fedt. Ketogenic food eller ernæringsmæssig ketose. Hvad er det? Og hvad er den sundhedsmæssige gevinst og effekt i forhold til forbrænding og vægttab?

 Faste er det nye sort

Faste har undergået videnskabelig forskning og er blevet blåstemplet som et betydningsfuldt værktøj for sundhed og aldring. Jeg vil fortælle lidt om de forskellig typer faste, herunder Intermetiate Fasting og Fasting Mimicking Diet.

Min Yoga.

Tiden kalder på mere ro. Mit yogaliv er måske noget for dig?

Hvad kan du gøre…

hvis du er inspireret og har lyst. Gennemgang af kurser og andre produkter. 

 

 

 

10Weeks_cover_FINAL_high-res.jpg

 

https://vitalshop.thorbjorg.dk/products/78480-10-aar-yngre

SKREVET AF: Thorbjörg Hafsteinsdóttir  |  20. maj 2018, kl. 17.21  |  0 Kommentarer  |  LÆS MERE

ProLon

 

Fasting Mimicking Diet

ProLon står fro pro longevity som støtter kroppen til sund aldring. 

At faste er ikke noget nyt. Faste har været anvendt i alle kulturer med forskellige formål i årtusinder. Faste har de senere år fået øget popularitet som led i vægttab som er tilfældet ifor eksempel 5:2 programmet hvor man nedsætter sit kalorieindtag til 6-700 dgl i 2 dage om ugen og spiser almindeligt i 5 dage, eller den type hvor man spiser intet i 16 timer af døgnets 24 timer. Vandfasten er en "rigtig faste" for man spiser ingenting men drikker udelukkende vand i x antal dage. Den kan være at gennemføre, af indlysende grunde.

Det er ikke kun dem der vil tabe sig som interesserer sig for faste. Videnskaben er begyndt at forske i de sundhedsmæssige gevinster ved at faste og undersøgelserne er lovende, især hvad vandfaste og Fasting Mimicking Diet eller FMD. Det man vil med FMD, er at bevare de fordele som opstår under vandfasten også  selvom man spiser. Det er givet at maden skal være kaloriefattig men det er ikke nok at skære ned på dem, de skal også komme i nøje udregnet dosis fra de rigtige makroernæringsstoffer dvs fedt, kulhydrater og fedt.

ProLon

ProLon er den første FMD faste udviklet med det formål at benytte og bevare fordelene fra faste uden mad selvom man spiser x antal kalorier om dagen. På den måde bliver fasten både behagelig og sikker. ProLon er 5 dages faste som indeholder supper, råkiks, oliven, nøddebars, drikke og tilskud, alt sammen vegetarisk og hvis det ikke var for lidt honning i een af barene tilmed vegansk. ProLon er glutenfri, mælkefri og uden tilsat sukker. Denne sammensætning giver 750-1100 kalorier dagligt.

Dr. Longo

ProLon er udviklet af Valter D. Longo ( født 1967). Professor Longo, som har sine rødder i Italien og USA, er celle biolog og har speciale i aldring ( biogerontolog). Han er kendt for sine undersøgelser i sult og genrespons og hvordan kroppen reagerer positivt i forhold til blandt andet celle fornyelse. ProLon er udviklet på basis af undersøgelser som to af verdens ledende centre for biomedicin og "longevity" ; The Univeristy of Southern California (USC), The Longevity Institute og the Diabetes and Obesity Reserarch Institute. Måltidet i FDM er designet og  sammensat på basis af videnskabelige prøver så de efterligner faste uden mad. Kroppen på ProLon tror at den faster uden mad. 

Hvem kan gå på ProLon og FMD ?

Alle som har lyst til eller brug for at optimere deres sundhed og forebygge sygdom. Kliniske undersøgelser viser at ProLon har gunstig effekt på forskkelige markører; mindsker abdominal fedt ( mavefedt), øger muskelmasse, (i modsætning til mange andre "faster"), nedsætter faste blodsukker (glukose), nedsætter inflammations markøren crp, mindsker IGF-1 som forbindes med øget forekomst af DNA skader, for hurtig fremadskridende aldring og dødelighed. 

ProLon eller FMD er IKKE egnet til blandt andet dem med svær sygdom, til type 1 diabetikere ( på insulin), til dem der har spiseforstyrrelse ( anorexi, bulimi). 

ProLon kassen

Indeholder 5 boxe, een til hver dag af 5 som fasten varer. Hvert box indeholder morgenmad, frokost, lidt oliven til eftermiddag og aftensmad og en lille aften snack. Det er næsten det samme indhold hver dag, men det varierer dog en smule. Supperne er pakkesupper og de smager for det meste godt, det er smag og behag, men da jeg tog den første gang, var jeg bare taknemmelig for at få noget! Der følger også en rigtig god urte te og hibiscus blomst te / C vit rig ) samt en drik fra dag 2 som skal sikre vandbalancen og giver lidt energi. 

Det optimale er at tage tre cyklusser af ProlLon i træk, dvs faste 1 x om måneden i tre måneder. De gode resultater fra undersøgelserne på FMD, er baseret på 3 cyklusser. Men 1 cyklus er også rigtig godt. Det virker jo ikke kun mens man gør det men fasten har "tændt" funktioner i kroppen som er vedvarende i et stykke tid. For eksempel går produktionen af stemceller gevældigt i vejret som giver anti age effekt. 

 

 • Fasting Mimicking Diet øger og vedligeholder sunde værdier på:
 • Insulin like growth factor 1 ( IGF-1), en markør forbundet med forøget dødelighed og DNA skade.
 • C-reactive protein, inflammations markør
 • Stemceller og regenerative markører
 • Faste blodsukker

 

Erfaringer fra brugere:

 

 • Forøget energi
 • Muskelmasse bevares og øges
 • Mavefedt mindskes
 • Blødere og smukkere hud
 • Bliver bedre i stand til at vælge sundt efter fasten
 • Spiser mindre efter fasten

 

Hvor kan man bestille og købe ProLon

Det kan du gøre: 

 

 • Gå på denne side PROLON  og simpelt hen bestil enten 1, 2 eller 3 pakker /cyklus). Hvis du er besluttet at tage tre faster på tre måneder kan det bedst betale sig at bestille dem alle på een gang. Ellers tag een og se hvad du synes. Prisen for 1 ProLon pakke er 225 engelske pund som er 1917kr. 

 • Hvis du vil eller har brug for at tage handling på og optimere din sundhed og ernæring og bruge faste som led i et behandlingsprogram hos mig, så kontakt mig på thorbjorg@thorbjorg.dk og bestil skype konsultaiton. Måske her du kun brug for at vide hvordan du individulet bedst trapper ned på din almindelige kost inden fasten og hvordan og hvad du skal spise efter så det tilpasses dine behov. 
 • KONSULTATION HOS THORBJÖRG

 

SKREVET AF: Thorbjörg Hafsteinsdóttir  |  7. februar 2017, kl. 22.16  |  0 Kommentarer  |  LÆS MERE

Min Yoga - næring til krop og sjæl

MIN YOGA -næring til krop og sjæl

Thorbjörg har skrevet en ny bog om hendes store interesse for yoga og hvordan hun bruger yoga i sit liv. Som altid, er den gode og sunde næring lige så vigtig og opskrifterne lige så lækre og velsmagende som i alle de andre bøger.

Læs mere om og bestil bogen HER

 

SKREVET AF: Thorbjörg Hafsteinsdóttir  |  3. juni 2016, kl. 15.37  |  0 Kommentarer  |  LÆS MERE

Sykur er hættulegur! Basta!

Sykur er hættulegur! Basta! 

Njóttu samt sætunar meðvitað og með góðri samvisku.

Þegar ég var krakki og og ung kona var ég með sykurfíkn á háu stigi. Ég vissi ekkert um fíkn hvað þá að sykur virkaði eins og fíkniefni. Ég var ekki meðvituð um, að ég að hluta hafði stjórn á þessu og að hluta ekki. 

Nú í dag er allt annað í gangi hvað varðar þekkingu og reynslu á blessaða hvíta eitrið. Ég segi blessaða því það er varla annað hægt en að viðurkenna allt það ánægjulega blizz sem sykurinn hefur gefið okkur og kitlað bragðlaukana gegnum árin. Ég er fyrir löngu komin úr vímunni og hef losnað við meðvirknina við minninguna og mynstrið sem sykurinn og ég bjuggum til saman. En blessunin stoppar þegar bölið tekur við því sykurneyslan almennt hér á landi er bölvanlega há eða um 49 kg á hvert mannsbarn á ári. Það gera næstum 1 kg af sykri á viku! WHO mælir með að neysla sykurs sé innan 10% af af heildar orku/ hitaeinigafjölda og helst ekki meira en 5% til að ná heilsusamlegum ávinningi. Það er ca 6 tsk af sykri eða 25 gr á dag. Til viðmiðunar er 50gr af viðbættum í 1/2 líters gosflösku. Segjum að þú drekkir hálfan lítra af gosi á dag þá ertu ekki bara búinn með kvótan en komin 50% umfram.

En málið er ekki dautt enn, því svo er ekki allur ósynilegi sykurinn meðtalinn, og sem þú kannski ekki ert að gera þér grein fyrir leynist í svo til öllum tilbúnum mat og vörum sem eru hannaðar til að borða.

Það leynist sykur í mjólkurafurðum, brauðmeti og kökum og kexum, morgunkorni, dósa- og pakkamat, í áleggi og skyndimat, í djúsum og söfum og smart kaffi-og chai drykkjum. Og svo er það auðvitað allt nammið og bland í poka. Áður en þú veist af, ertu kominn í margfallt meira magni af sykri en líkaminn nær að nýta sem orku sem þú þarft á að halda hér og nú og fyrir lífið sjálft. Líkaminn verður að geyma umframorkuna og afleiðingar af þessari ummyndun eru meira eða minna alvarlegar en allar skerta eðliega virkni líkamas, heilas og hugans.

Óhófleg sykurneysla gerir okkur sljó, þreytt og skertir einbeitingu og fókus. Mínir skjólstæðingar tala um þokukennt ástand, kvíða og áhyggjur og jafnvel þunglyndi. Við verðum meira meira meðvituð um hverning þarmar og heilinn vinna saman og ég ráðlegg öllum mínum skjólstæðingum að taka styrkja og bæta meltinguna og flóruna með gerlunum sem ég sjálf nota: PROBI MAGE LP299V. 

Með fulla orku og sykurlaus í fríið! Hefst 9. júni í Gló Fákafeni.  Smelltu á hlekkinn ef þú villt lesa undir eins um námskeiðið sem gerir þig sykurlaus og sykurmeðvitaða. En þú getur líka gert það á eftir og haldið áfram að lesa. 

Margir sykurneytendur eru með meltingarvandamál, uppþembu og óþægilega loftmyndun eftir að borða sykur og fitu saman t.d. kökur, ís, bari ýmiss konar og óhollan skyndibita mat. Sykur og systirin sterkja hafa báðar neikvæð áhrif á heilan og á fleiri mikilvæg boðefni sem stuðla að hamingju- og gleði tilfinningu. í þörmunum er mikilvæg bakteríu flóra sem við viljum fyrir alla muni sitja vörð um og hlúa að af öllum mætti. Þar er einnig framleiðsla á "hamingju boðefnum" í þörmum. Ef flóran og meltingin er ekki í lagi verður allt það sem eðlilega á að gerast þarna heldur ekki í lagi. Þannig skiptir góð og heilbrigð flóra öllu máli fyrir okkar líkamlega og andlega heilsu. 

Það sem þú getur gert strax í dag:

 

 • Drekktu 1 stórt glas af vatni fyrir hverja máltið. Drekktu þar að auki 1 L af vatni. Beint úr krananum. Bættu smá cítrónusafa í ef þú villt. Ekkert djús eða sykraða safa, en t.d. sykurlausa og meinholla Ginger Love er mjög bragðgott og hressandi. Hægt að blanda bæði í kalt og heitt vatn.

 • Taktu inn mjólkursýrugerla á hverjum degi. Ég tek sjálf þá bestu á markaðnum og þeir fást á Íslandi: PROBI MAGE LP2229V. 1 hylki á dag, en ef meltingin er treg eða í ólagi þá 1 hylki 2-3 sinnum á dag i 10-14 daga. 

 • Lestu á innihaldslýsingar  á öllu sem þú kaupir og æfðu þig í að finna sykurinn. Til dæmis sugar, dextrose, invert sugar, cane juice, glucose syrup, fructose, sucrose, fruit juice concentrate, starch, potato starch, wheat starch.

 • Borðaðu ekkert brauð eða morgunkorn í morgunmat en prófaðu til dæmis eggjahræru með spínati eða proteín sjeik. (sjá uppskrift)

 • Komdu á námskeið hjá mér og losaðu þig alveg við sykurpúkann á tveimur vikum. Á námskeiðinu færðu allar þær upplýsingar sem þú þarft að vita t.d. hvað ber að forðast, af hverju, hvaða sætt geturu fengið þér og notið með góðri samvisku, og ekki minnst hvað þú átt að gera og borða með ánægju og án erfiðis og eftirsjá og verða algjörlega laus við sykurlöngunina! Og fullt af orku! 

 • Nú máttu smella á slóðina hér að neðan og lesa meira um námskeiðið og skrá þig ef þú villt! 

Með fulla orku og sykurlaus í fríið! Hefst 9. júni í Gló Fákafeni.

Uppskrift af góðum prótein sjeik.

2 dl sykurlaus möndlu- eða kókosmjólk 

1 mtsk kaldpressuð hörfræjarolía

1 mæliskeið kollagen duft t.d. Feel Good Iceland  (gott fyrir heilann)

2 mtsk sykurlaust proteinduft að eigin vali ( mysu-, hamp-,vegan, bauna)

1 tsk kanelduft

1/2 banani

150 gr frosin ber að eigin vali. 

Ef þú vilt sæta hann, nota þá náttúrulegt sætuefni t.d. 1 dr af lífrænni steviu eða 1/2 tsk erytritrol. 

Allt sett í blandara og keyrt í 1-2 mín. Hella í stórt glas og njóta. 

 

PROBI MAGE LP299V fæst í Lyfju, Heilsuhúsinu, Líf og heilsa, hjá Systrasamfélaginu og væntanlegt hjá Gló Fákafeni

GingerLove og DetoxLove drykkirnir fást á öllum þessum stöðum líka.

Sykurlaus próteinduft fást í Gló Fákafeni og víða. Eins gera náttúruleg sætuefni.

 

SKREVET AF: Thorbjörg Hafsteinsdóttir  |  12. november 2015, kl. 16.16  |  0 Kommentarer  |  LÆS MERE

Fitness fennel salat

 

 • Mjólkurlaust
 • Glútenlaust

 

 

4 skammtar  (sem meðlæti)

1 fennel skorinn í papírsþunnar sneiðar/flögur með mandolin rifjárni eða á venjulegu rifjárni

1/2 dl kaldpressuð jómfrúrepjuolía

1 stk. citrónugras eða safinn úr og fínt rifinn bökur af lífrænnri cítrónu 

2 dl sólblóma- eða graskersfræ

1 mtsk. wasabi krem eða fíntrifin piparrót

1/2-1 mtsk. akaciehunang eða 1 mtsk. Birkisæta

1 kúfuð mtsk. kókosolía 

 

Þurrristið fræin á vel heitri pönnu og passa að ekki brenni við.

Þegar fræin hafa tekið lit, bætið við kókosolíunni.

Þegar hún er brædd og bætið við wasabi eða piparrótinni, hunanginu eða birkisætunni.

Fjærlagið strax af pönnunni og kælið á diski eða í skál. 

 

Fíntsaxið cítrónugrasið með beittum hnif, eða rifið cítrónubörkinn og pressið safann út cítrónunni.

Blandið öllu hráefninnu saman í skálþ

Hellið repjuolíunni yfir og salt oig pipar.

Punta með fræblöndunni á toppinn. 

SKREVET AF: Thorbjörg Hafsteinsdóttir  |  14. december 2014, kl. 14.35  |  3 Kommentarer  |  LÆS MERE

DELIKATESSE

DELIKATE JULEKUGLER

Grundopskrift:

400 gr juicy svedsker ( det betyder at de er saftige og ikke de helt tørre gnallinger man også kan få)

150 gr cashew nødder

2 dl mandler (bedst at lægge i blød i et par timer, må godt have skræl på )

2 dl raw cacao pulver

100 gr koldpresset øko kokos olie

1 tsk lakridsrods pulver eks det fra Urtekram

5 tsk lakrids sirup fra BB men kan undlades og brug bare mere lakridsrodspulver

8 dråber stevia sødemiddel eller brug Original Stevia sukker ( de fleste super markeder har det, det er ikke heeelt i orden men det knaser så lækkert i kuglerne)

Derudover skal du bruge:

1/2 dl mere raw kakao pulver

2 tsk mere lakridsrods pulver

1 tsk stødt tørret chili eller stødt cayenne peber 

1 1/2 dl kokosfibre mel

2 tsk rigtig havsalt flager eks Maldon ( du kan vel ikke få det islandske endnu i DK men det må jeg sørge for! )

Det gør du:

Kom svedsker, mandler, cashewnødder, kokosolie, sirup, 1 tsk lakridsrodspulver, 1 tsk salt flager, 2 dl kakao pulver, stevia dråber i din køkkenmaskine og kør det hele godt og grundigt indtil at den ikke rigtig kan dreje dejen mere for den sidder i en sej og fugtig klump. 

Del massen i to lige dele. 

Den der skal være Chokolade&Chili Delis blander/ælter du med 1/2 dl kokosfibre, 1/2 dl kakao pulver samt chili eller cayenne peber. Jeg bruger hænderne og det skal mases godt sammen. Det kan godt være at det er lidt blødt men det gør ikke noget for det skal i køleskabet om lidt og de bliver seje og lækre at bide i når de er kolde. 

Kom rå kakao pulver og blot lidt kokosfibre mel i en skål. Du former nu kugler i passende størrelse og vender dem i kakaoen så det dækker alle vegne og placerer dem i en glas skål eller beholder med låg. 

Den del der er tilbage af grunddejen bliver til Caramel&Salt Delis og du skal blande den med 1 dl kokosfibre mel, 2 tsk lakridsrodspulver, 1-2 tsk saltflager ( du kan lige smage dem til undervejs), 1-2 tsk Stevia Sukker ( for knasen´s skyld ! ). Bland rigtig godt igennem. Denne her del er ikke het så fugtig som Chokolade kuglerne. 

Forbered en skål med lidt kokos fibre mel og lakridsrodspulver. Form kugler af lakrids dejen og vend i tørstoffet så det dækker hele kuglen. Kom dem i beholder med låg og stil ligeledes på køl.

Det var det! 

SKREVET AF: Thorbjörg Hafsteinsdóttir  |  22. august 2013, kl. 13.15  |  0 Kommentarer  |  LÆS MERE

DEN ULTIMATIVE ANTI AGE GUIDE.

HAR DU FÅET DIN KOPI AF BOGEN DU IKKE VIL VÆRE UDEN?

Du er kun 28 dage fra at få smuk hud med naturlig glød, og være med på den nye og voksende trend i naturlig skønhed og sund sjæl i sund krop.

KØB DEN HOS DIN BOGHANDLER ELLER BESTIL DEN HER 

Se en video trailer HER 

Min nye bog, som mange allerede betragter som den nye hudbibel, er for alle kvinder og mænd, i alle aldre. For dig som har interesse i sundhed og skønhed og kunne bruge en udførlig guide i mad til huden, supermad, tilskud, produkter og forskønnende og plejende behandlinger.

Den er også for dig som har:

 • tør og træt hud
 • gammel og slidt hud med for mange rynkedannelser
 • fedtet og grov hud med åbne porer
 • sart hud med tendens til eksem
 • uren hud med akne og bumser
 • rosacea og inflammeret hud
 • Andre udfordringer
I så fald har du måske noget af dette:

 • oppustet mave og dårlig fordøjelse
 • træt og mangler generalt energi i din hverdag
 • spiser for meget sukker 
 • kan ikke styre dit sukker- og brødforbrug
 • "falder i" alt for ofte 
 • har for meget rod i dit liv
 • ved ikke hvor du skal begynde 

Bogen indeholder mange informationer med guide til stort set alt det du har brug for at vide til at få genskabt den hud du ønsker dig. Det er dog et par af mine anbefalinger som kræver link til salgssider hvor produkterne ikke kan forhandles i fysisk butik men må gå igennem enten online salg igennem en distrubutør. I bogen lover jeg  link til:

BLOGS og anmeldelser af bogen: 

Charlotte Lindthard skriver

Tatjanas mad

 LIFEWAVE

INFORMATION OM PLASTRENE:

 • Y-age GLUTATHIONE®
 • energy enhancer®
 • silent night®
 • bloodsugar kontrol
 • icevave® 
INFORMATION OM MAVERIC, vitalitet og power til mænd!

INFORMATION OM THETA NUTRITION


PERSONLIG KONSULTATION HOS THORBJÖRG.
 


 

 

Blog Emner

Antiage Børn Debat Go Green Gode råd Gretes blog Karriere Kål eller Kanyle Livsstil Mad Nyheder Træning UPPSKRIFTIR Vitale opskrifter A Økologi